Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en 02 Sensor på en Saturn

Motorn på en Saturn använder två syre sensorer i avgassystemet. Dessa sensorer används av datorn för att bestämma hur mycket syre är i avgaserna som strömmar genom avgasröret och sedan justerar motortrimning därefter. När sensorerna går ut, kan datorn inte sitt jobb ordentligt och i sin tur, kommer motorn gå dåligt. I det här fallet är projektet fordonet en 2005 Saturn Ion, men processen är liknande för andra Saturn fordon samt. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet
3/8-tums syresensor socket
sensor ersätter syre (er) från antikärvningsmedel
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Pop huven. Lokalisera första syresensorn på avgassidan, som kommer att sticker ut ungefär tre inches från röret, och kommer att ha en elektrisk anslutning på ena sidan. Det ligger på avgasgrenröret, på baksidan av motorrummet. Ta bort den gamla syresensorn på avgassystemet med uttaget syresensor och 3/8-tums Ratchet
2

. Släng den gamla givaren.
3

Sätt antikärvningsmedel på gängorna på ersättare syresensor. Trä sensorn i proppen på avgasröret. Dra den på plats med hjälp av 3/8-tums Ratchet och syresensor uttag. Anslut kabeln till den nya sensorn för hand.
4

För andra givare, lyft upp bilen och ställ den på fyra pallbockar med domkraft. Kontrollera att du har tillräckligt med utrymme att röra sig fritt under bilen. Leta upp andra syresensorn på avgassystemet, som ser likadan ut som den första, och skjuter från avgaserna slangen runt ytterdörren området. Koppla bort kabeln från sensorn.
5

bort syresensorn på avgassystemet med uttaget syresensor och 3/8-tums Ratchet. Kassera den gamla givaren. Applicera antikärvningsmedel på gängorna för att ersätta sensorn och installera den med sockeln syresensor och Ratchet. Anslut kabeln tillbaka på sensorn.
6

Sänk bilen bort av står med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60448.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.