Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bakbromsarna på en 1993 Ford Bronco

År 1993 var The Bronco bara tre årsmodeller från eliminering, eftersom Expedition ersatte den 1997. Den 1993 Bronco kom standard med en 5,0-liters V-8 motor, fyrhjulsdrift och en främre skiva och trumbroms bak konfiguration. Byta den bakre trumbromsar på 1993 Bronco kräver särskild vård, eftersom det finns många små delar att hålla reda på. När du tar bort de olika delarna, lägg dem på en plan yta i samma position som de monterar på lastbilen. Detta kommer att hjälpa dig när du installerar dem. Saker du behöver
Breaker bar
Hylsnyckelsats
Ordet jack
Jack står
Spetstång
platt skruvmejsel
Liten platt skruvmejsel
Trumbroms justerare Tool Review dräneringskärlet
Spray broms Cleaner Review Stor slip-gemensamma tänger
Trumbroms multiverktyg
Slip-gemensamma tänger
Momentnyckel
Show Fler Instruktioner
Borttagning
1

Lossa muttrarna på bakhjulen med en breaker bar och uttag. Lyft den bakre delen av Bronco från marken, med hjälp av en domkraft, och skjut pallbockar under Bronco s rambalkar. Sänk SUV på domkraften. Ta bort muttrarna och dra bakhjulen från fordonet.
2

Dra kvarhållande brickor från hjulbultar med nål-tång, om sådan finns. Släng dessa brickor, eftersom du inte behöver dem.
3

Bänd trumman plug bromsjusteringen från baksidan av trumbromsen fästplattan med en platt skruvmejsel. Sätt en liten platt skruvmejsel i anpassningen hålet tills den kommer i kontakt bromshandtaget sko justering, metall spaken ovanför den stjärnformade justerhjul. Tryck justera spaken från inställningsratten med en skruvmejsel och vrid inställningsratten nedåt med en trumbroms skaderegleraren verktyget tills trumman roterar fritt, dra sedan trumman bort. Grip den bakre trumman vid klockan 3 och 9 positioner och vicka på trumman som du drar den utåt.
4

Rita ett diagram eller ta en bild av den trumbromsanordning, med särskild uppmärksamhet på alla fjädrar, spakar, kablar och guider. Också dokumentera färgen på varje fjäder för att underlätta ominstallation.
5

Placera ett uppsamlingskärl under broms montering och spraya hela aggregatet frikostigt med spray bromsrengöringsmedel. Detta hindrar partiklar asbest damm från att bli luftburna.

Place stora slip-gemensamma tänger över hjulcylindern, så varje sida av tångens käftar kontaktar var och en av hjulets cylinderns kolvar. Öppna hjulcylinder s avluftningsventilen med en kombination skiftnyckel, sedan omedelbart pressa tången tills kolvarna dras tillbaka in i hjulcylindern. Omedelbart stänga avluftningsventilen och ta bort tången.
6

Bänd inställningsarmen nedåt och mot den bakre delen av fordonet med en platt skruvmejsel och skjut inställningsarmen från hålet i sekundära skon - den bakersta sko - ram. Ta bort fjädern inställningsarmen från justerdonsarmen och primära sko - den främre-mest sko - ram. Dra själv skaderegleraren kabelns ände från justerdonsarmen
7

Titta på toppen av bromsen och hitta tappen vid klockan 12,. Detta är förankringspinnen. Bänd sekundära sko-till-ankaret våren från förankringspinnen med trumbroms multiverktyg, sedan upprepa detta steg för att bända den primära sko-till-ankare stift våren från förankringspinnen.
8

Dra själv-adjuster kabeländen från fästbulten och från dess guide på bakersta delen av trumman bromsaggregatet. Dra skaderegleraren kabeln från justerdonsarmen, ställ sedan in kabeln och spaken åt sidan för återanvändning. Pivot kabelstyrningen utåt för att anpassa sina låssprintarna med hålen i den sekundära skon, dra sedan guiden från skon. Dra metallplattan utanför förankringspinnen och ställ den åt sidan för återanvändning.
9

Ta det primära och sekundära bromsback nedhållande fjädrar genom att komprimera fjädrarna och vrida dem tills skåran i fjädrarna " mössor linje med deras kvarhållande stift, med trumbromsen multiverktyg. Lossa fjädrarna och dra dem från skorna.
10

Dra bromsbackarna bort från trumbromsar fästplattan, ta sedan bort enheten justerskruven. Ta det primära bromsback och lämna sekundära skon hänger vid spaken och kabel
11

Dra länken parkeringsbromsen och fjädern -. Den tunna listen spänner bredden på fästplattan - - från spaken. Dra våren parkeringsbromsen ifrån parkeringsbromsen kabel-till-spaken ankare, med slip-gemensamma tänger, och skjut ankaret från sin säng i spaken.
12

Dra sekundära sko och spaken från fordonet. Grip den U-formade klämman behålla spaken på bromsskon, med spetstång och dra klämman från spaken. Dra brickan off spaken och ta bort spaken från den sekundära skon. Ställ spaken åt sidan för återanvändning.
13

Upprepa steg 3 till 12 på den andra sidan av Bronco.
Installation
14

Guide parkeringsbromsen spakens svängtapp genom dess monteringshål in i toppen av den nya sekundära skon. Skjut brickan på slutet av ledtappen, justera sedan U-formad klämma med spåret i tapp. Tryck på U-formad klämma in i spåret med slip-gemensamma tänger.
15

Håll sekundära skon nära slutet av parkeringsbromsen kabeln. Dra fjädern ifrån parkeringsbromsen kabel-till-spaken ankare med slip-gemensamma tänger och skjut ankaret i sin säng i spaken. Frigör fjädern.
16

Ställ den sekundära skon på plats på den bakre delen av trumbromsen stödplåten, som guidar sko-lastappen grundlig sitt hål i skons ramen. Guide skon nedhållarfjäder på lastappen, tryck den nedåt tills slutet av stiftet sticker ut från våren mössa, med hjälp av multi-verktyg, och vrid fjädern ett halvt varv för att låsa tappen på våren.

17

Placera ställskruven på den platta på den nedre delen av den sekundära sko, med den gängade sidan av skruven i riktning mot den sekundära skon. Ställ in länken parkeringsbromsen på platt plats på den övre delen av den sekundära skons ram, med länkens våren vänd bort från den sekundära skon.
18

Guide den primära skon på trumman fästplattan , så den platt på den nedre delen av dess ram glider in i skåran på den fria änden av justerskruven, glider skåran i parkeringsbromsen länken på den plana delen nära toppen av skons ramen och skon-lastappen går genom sitt hål i skons ramen. Installera nedhållarfjädern på samma sätt du gjorde på den sekundära skruven i steg 3.
19

Skjut justeraren kabelstyrande flikar genom sina hål i den sekundära skon och lägga guide platt på sekundär shoes ram. Skjut plåten förankringspinnen tillbaka på förankringspinnen.
20

Guide slutet av self-adjuster kabel på förankringspinnen och dra den över kabeln guide. Sätt justerdonsarmen i sina hål i botten på den sekundära skon och haka fast den fria änden av den själv justeraren kabeln i hålet på toppen av justerdonsarmen.
21

Hook den korta sidan av den primär sko-till-fästbulten fjädern i hålet nära toppen av den primära skons ram. Bänd den långa änden av den primära sko-till-fästbulten fjädern över fästbulten, med hjälp av multi-verktyget. Upprepa detta steg för att installera den sekundära sko-till-ankare stift våren.
22

Anslut kortsida inställningsarmen våren till det undre hålet i den primära skon genom att haka genom hålet. Dra fjädern mot toppen av inställningsarmen med slip-gemensamma tänger och skjut kroken på den långa änden av fjädern i hålet på toppen av spaken.
23

Rikta hjulet stud hål i trumman med hjulbultar och tryck på trumman på plats över de nya bromsbackarna tills den sitter på hjulnavet.
24

Upprepa steg 1 till 10 på den andra sidan av Bronco . Addera Justera bromsar
25

in en platt skruvmejsel i justering hålet i trumman broms fästplattan och tryck inställningsarmen ifrån inställningsratten. Vrid inställningsratten uppåt med en trumbroms justeraren tills skorna låsa på trumman, är som när du inte kan rotera trumman fritt för hand.
26

Vrid inställningsratten tre fjärdedelar av en sväng nedåt för att backa skorna i deras automatiska justering position. Tryck trumman kontakten bromsjusteringsanordning i hålet på trumman bromsen fästplattan.
27

Upprepa steg 1 och 2 på den andra sidan av lastbilen.
28

Install bakhjulen och dra åt muttrarna. Höj SUV utanför domkraften och ta bort dem. Sänk Bronco till marken och dra åt muttrarna, i ett korsvis, till 100 foot-pounds om SUV har fem muttrarna eller 140 foot-pounds om den har åtta muttrarna, med hjälp av en momentnyckel och uttag.

29

Starta SUV, tryck och släpp bromspedalen fem till 10 gånger för att aktivera auto-justerande funktionen av trumman bromssystemet. Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern och fyll den till "Max" linje, om det behövs.
30

Ta någon gammal bromsvätska till en begagnad bil vätska återvinningsstation för omhändertagande. Vissa Bildelsaffärer ta gamla vätskor gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59361.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.