Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en styrväxel på en Ford Truck

Den styrväxel på en Ford F-150 är monterad på ramen. Dess uppgift är att omvandla rotationen av rattstången till linjär rörelse som vänder styrlänkaget. Den styrväxel använder hydraulisk kraft för att vända hjulen. När de hydrauliska tätningar och kugghjul kan bära ner, kommer styrväxeln måste ersättas. Annars kommer styrningen blir allt svårare och potentiellt farlig. Saker du behöver
Jack
Jack står
Pitman arm avdragare
Linje skiftnyckel uppsättning
obestämd nyckel satt
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Ström steering fluid
Visa fler instruktioner
1

Park Ford på en fast yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft framför lastbilen med hjälp av domkraft och sätta pallbockar under ramen.
2

Lokalisera styrväxeln, vilket är på förarsidan av ramen. Unbolt bulten som håller Pitman arm till styrväxeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Installera Pitman arm avdragare på Pitman arm och dra åt den med 3/8-tums Ratchet och uttag tills Pitman arm dyker utanför styrväxeln. Unbolt rattstången s mellanaxeln från den andra sidan av styrväxeln med 3/8-tums Ratchet och uttag.
3

bort raderna servostyrning kör till styrväxeln med en linje skiftnyckel. Skruva loss styrväxeln från ramen med 3/8-tums Ratchet och uttag och en fast nyckel, därefter försiktigt dra den nedåt och bort från ramen. Lyft lådan ersättare styrning i ramen och skruva fast den med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel.
4

Anslut Pitman arm och den mellanliggande axeln till styrväxeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Installera raderna servostyrning till styrväxeln med en linje skiftnyckel. Öppna kraftbehållare Steering Fluid, som är på motorn, och fyll den med styrservoolja.
5

Starta Ford. Vrid ratten medurs tills det tar stopp, vrid den motsols tills det tar stopp. Upprepa detta vändningen för 10 cykler, då sänker bilen av domkraften står med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62051.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.