Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Frame Svetsning Tips

Ram svetsar är vanligtvis aluminium cyklar eller motorcyklar. Det bästa verktyget för en aluminium svets är antingen en metall inert gas (MIG) eller en TIG svetsare. Detta beror på att dessa två typer ger en mycket snabb svets. Aluminium är en mjuk metall, och du måste svetsa det snabbt eller det kommer att snedvrida. För all svetsning, använda rätt skyddskläder och ha någon till hands om du behöver hjälp. Clamp säkert
klämma säkert arbetsstycket innan du börjar.

Se till att bitar av aluminium du vill ha ram svetsas fast säkert tillsammans innan du börjar din svets. Detta bidrar till att säkra svetsen och hjälper förhindrar den mjuka metallen från förvränga. Addera en flink Touch
Håll svetsare säkert men lätt

Håll facklan bestämt men med en ljus grepp. Detta gör att du en större grad av flexibilitet för att manövrera instrumentet runt hörn.
Inte snåla på den Filler
Var generös med filler.

skillnad stål, aluminium svetsar behöver mycket tillsatsmaterial. Mata fogen med en generös portion, för om du inte gör det, kommer senare på att du får sprickor eller en misslyckad svets.
Mata påfyllningsstaven ordentligt
Mata filler metall noga igenom fingrarna för en jämn svets.

Enligt svetsning resurscenter Svetsning Tips och tricks, är det bästa sättet att säkra en ram svets att först koncentrera sig på handen med svetsaren, värme området, sedan stopp. Nästa koncentrera sig på andra sidan och mata lite av påfyllningsstaven mellan dina två första fingrarna i metall pöl du har skapat, sluta, tänka svetsaren igen och sedan mata lite mer. Se till att du lägger till exakt samma mängd tillsatsmaterial med varje ansökan. Detta gör att du får ett snyggt "staplade dime" utseende med din svets, som inte bara ser professionell, det är också mycket stark. Att lära sig att mata påfyllningsstaven jämt tar en hel del träning. Om du vill svetsa vackra lederna aldrig missar ett tillfälle att öva.

När du har svetsat ena sidan av fogen stopp, vänta tills den svalnat helt, och sedan börja igen på steken. Om du inte vänta på att svalna, kommer metallen förvränga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60415.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.