Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så skruva upp Torsion Bar på en Silverado

torsionsstavarna på fyrhjulsdrift och HD-modeller av Chevrolet Silverado används i stället för spiralfjädrar att stödja vikten av lastbilen. De flesta av dessa fordon har en naturlig rake för dem, vilket innebär att den bakre delen av lastbilen sitter högre än den främre, så när sängen är laddad, sitter trucken fysiskt nivå. Om du föredrar din lastbil ser nivån hela tiden, kan du skruva upp torsionsstavarna på framför lastbilen för att få en extra tum eller två. Detta bör ta ca 30 minuter att göra. Saker du behöver
Jack
Jack står
Måttband
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Mät avståndet mellan bäddens botten och marken, sedan mäta avståndet mellan botten på den främre stänkskärmen och marken med måttband. För in mätvärdena. Mät avståndet mellan toppen av framdäcket och botten fender läppen med måttband, och spela in denna mätning också.
2

i parkeringsbromsen. Lyft framför lastbilen tills framhjulen är upplyfta från marken med hjälp av domkraft. Sätt pallbockar under lastbilen och sedan ta bort jack.
3

Placera tvärbalken torsion bar, som är under hytten och kör bredden på lastbilen. Dra åt bultarna torsion bar justeringsfötter med 1/2-tums Ratchet och uttag, se till att notera hur många rotationer varje bult går igenom och kopiera den på motsatt sida, se till varje sida höjs lika. 4

Sänk lastbilen utanför står med domkraften. Upprepa mätningen från steg ett igen. Jämför de två nummer för att avgöra hur mycket den främre hjulupphängningen har flyttat upp. Om du behöver lyfta lastbilen högre, upprepa steg två och tre. Om du behöver sänka den, upprepa steg två och tre, utom lossa bultarna torsionsstång istället.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61146.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.