Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Anledningar en generator Skulle Go Bad

Generatorn är ansvarig för att driva bilens elsystem, ger huvudledningen mellan bilens motor och dess batteri. Även du många inte först märker en brist generator eftersom batteriet har lagrat tillräckligt med ström för att driva elsystemet, så småningom kommer batteriet att förlora sin laddning och bilen kommer inte att starta. Misslyckas Dioder

En generatorn huvudsakligen består av tre mindre generatorer att varje leverans varierande nivåer av makt. Varje effekt har sin egen par dioder. Med tiden kan dioderna bryta ner. Varje gång ett par dioder misslyckas, de återstående fungerande dioderna bära en större andel av den nuvarande kapaciteten. Så länge du har minst 1/3 kapacitet som tillhandahålls av ett par dioder, kommer bilen fungera ändå. När alla tre diod par misslyckas, kommer du inte att kunna aktivera bilens elektriska funktioner, inklusive vindrutetorkare, värme och ljus.
Defekta lager

Generatorer kretsar på hög precision nållager som du vanligtvis inte kan höra. När lagren blir defekt, alstrar generatorn ett högt mullrande ljud, som låter som metall gnider mot metall. När lagren inte längre fungerar, byt generatorn.
Otillräcklig fältspänningen

En generator måste ha ett fält spänning på 12 volt för att producera el. Använd en voltmeter för att granska huruvida tillräckligt många volt överförs till generatorn. För få volt kan minska generatorns prestanda.
Slitna Belt

Generatorer använder en roterande bälte för att generera ström. Ett bälte kan lossna och glida som den bär. Om du undersöker generatorn och upptäcker att remmen närmast remskivan är glansiga eller sprickor, måste det bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60958.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.