Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en Helicoil

Stripped och brustna trådar är en realitet i bilverkstäder. Även om trådarna är skadade bortom en enkel re-tap, kan monteringshålet fortfarande vara fast och återanvändas. Helicoil insatser kan du fylla på trådarna, även om gängorna helt tas bort från bulthålet, en vanlig företeelse med aluminium gängor. Proceduren för att installera en Helicoil är densamma för alla håldiametrar, och allt du behöver för att utföra tråden reparation ingår i en Helicoil kit. Saker du behöver
Drill
Helicoil Kit
Gänglåsning
Hammer
Visa fler instruktioner
1

bort bulten från de avskalade trådarna. Om det finns en trasig bult kvar i hålet, använd en bult extractor för att ta bort skruven från den gängade monteringshål.
2

Placera Helicoil rekommenderade borr för hålets storlek repareras i borren . Borra hålet djupt nog att rymma Helicoil insatsen och bulten som ska träs in i hålet.
3

Knacka det borrade hålet med kranen som anges i Helicoil kit. Håll kranen rakt med hålet. Vrid kranen i en medurs rörelse för att trä hålet. Öppna kranen tills den binder, tillbaka kranen upp en 1/4 varv, fortsätta att trä hålet i medurs riktning. Kör kranen till botten av hålet. Försök inte att utöva starkt tryck på kranen. Carbide kranar är sköra och kan lätt brytas av i hålet.
4

Trä Helicoil på kärnan av den medföljande Helicoil monteringsverktyg. Liberally ansöker tråd låset till Helicoil insatsen. Placera Helicoil insatsen i hålet. Trä Helicoil insatsen i hålet tills den vilar åtminstone en 1/4 varv under ytan av metallen med de avskalade trådarna repareras. Ta in verktyget genom att vrida den moturs.
5

in tang break-off verktyg i den reparerade hålet. Hit slutet av Tang verktyget med en hammare för att knäppa bort tången. Om du reparerar trådarna i ett stort hål, når in i hålet med en tång nål näsa och ta tag i tången. Vrid tang fram och tillbaka tills den bryts loss från Helicoil insatsen. Låt tråden låset för att ställa upp innan du installerar en bult i den reparerade hålet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59988.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.