Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en kabel Emergency Brake på en Ford Ranger

Byta en kabel nödbroms på en Ford Ranger är inte svårt. Kabeln har tre delar: en främre del som hakar på den akuta bromspedalen, och två bakre sektionerna som krok till de sekundära bromsbackar på de bakre bromsarna. När du trycker på pedalen nödbromsen, drar detta på kablarna som går till en spak som driver de sekundära bromsbackar ut mot bromstrumman att hålla trucken på plats. Saker du behöver
Wrench set
hylsa och spärrskaft set
Skruvmejselsats
Tänger
rörtång
Skyddsglasögon
Rags
Nödbroms kabel

Visa mer instruktioner
Ta bort Emergency Brake Cable
1

Jack upp främre och bakre delen av lastbilen och plats på pallbockar. Placera den främre pallbockar under ramen. Placera den bakre pallbockar under bakaxeln bostäder.
2

Ta bort kabeln från insidan av Ranger. Koppla loss kabeln från bromspedalen montering och mata den genom hålet i brandväggen.
3

Ta bort kabeln från fästet på ramen. Ta bort justeringen mutter och bricka från equalizern. Ta bort kabeln.
Byta Front Emergency Brake Cable
4

Placera din nya kabeln i hålet i equalizern. Byt ut muttern och brickan. Kör muttern halvvägs upp på justerskruven.
5

Byt ut kabeln i fästet på ramen. Dra kabeln upp till hålet i brandväggen och mata kabeln genom hålet. Sätt tillbaka kabeln till bromspedalen. Justera spänningen på kabeln tills kabeln har ungefär en tum av spel mellan kropp av lastbilen och kabeln.
6

Byt ut kabeln i fästet på ramen. Dra kabeln upp till hålet i brandväggen och mata kabeln genom hålet. Sätt tillbaka kabeln till bromspedalen. Justera spänningen på kabeln tills kabeln har ungefär en tum spel mellan kropp av lastbilen och kabeln. Addera bort och byta ut bak Cable
7

Release kabelspänningen genom att trycka den akuta pedalen ner och släpper upp den. Dra tillbaka kabeln till baksidan av lastbilen. Båda bakre kablarna tas bort och ersätts på samma sätt. Ta reda på vilken som är dåligt och ta bort bakhjulet och bromstrumman.
8

Släpp främre kabeln från baksidan kabeln genom att ta bort i slutet av den bakre kabeln från equalizer och ta ut kabeln av fästet. Änden av kabeln är ansluten till en hävstång på den sekundära bromsbacken. Ta kabeländen från spaken på den sekundära bromsback.
9

Ta kabeländen från spaken på den sekundära bromsback. Släpp kabelhållare från hjulet sida av fästplattan. Tryck hållaren fjäderstål tills den passerar genom hålet i stödplattan. Ersätt den nya kabeln i hålet i stödplattan från baksidan av fästplattan. Skjut kabeln genom hålet tills hållaren snäpper på plats. Haka kabeländen till spåret i spaken.
10

Placera akuta kabeln i hållaren och sätt tillbaka kabeln änden i equalizer bar. Justera nödbromsen, vilket innebär att ungefär en tum mellan lastbilskroppen och kabeln. Dra inte. Både höger och vänster bakre kablar ersätter på samma sätt. Palla upp trucken och ta bort domkraften från bakaxeln. Sänk den bakre till marken. Palla upp trucken i fronten och ta bort domkraften från ramen. Sänk fronten till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58296.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.