Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar rotorer på en Dodge Neon

Ändra rotorer på din Dodge Neon kan göras i bekvämligheten av ditt eget gårdsplanen. Med de mekaniska kunskaper och några fordonsindustrin verktyg reparation, kan du spara en hel del pengar på arbetskostnader som lokala reparationsverkstäder eller återförsäljare skulle ta ut. Finslipa dina färdigheter och sätta dina verktyg för att arbeta för dig. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (2) katalog Stoppkloss
Turkiet Baster
DOT 3 bromsvätska
1/2 tums enhet bryta bar
1 /2 tums hylsa satt
1/2 tum spärrnyckel
1/2 tums enhet justerbart momentnyckel (rekommenderas) katalog Stor skruvmejsel
bungee rep
Hammer
Brake clean sprej
Shoppa trasor
Cutting vallarna (tillval) katalog Skyddsglasögon (rekommenderas)
Visa fler instruktioner
1

Park Neon på en nivå som markbeläggning. Släpp huvfäste och handbromsen.
2

Placera ett hjul chock bakom en av de bakre däcken. Öppna huven och suga ut hälften av bromsvätska från huvudcylindern med Turkiet baster och kasta. Byt ut huvudcylindern locket.
3

Lossa muttrarna till framhjulet (s) med bryta bar och en socket.
4

Höj främre änden av neon med en domkraft och placera pallbockar under de främre rambalkar stödja fordonet.
5

bort muttrarna och hjul.
6

Sätt den stora skruvmejsel i bromsoket hyttventil i fronten av tjocklek och komprimera kolven inåt genom att bända den yttre dynan mot rotorn. Komprimera kolven så långt det går.
7

lokalisera och ta bort bromsok ankarskruvarna på baksidan av knogen. Du kan ta bort bromsok, dynor och tjocklek ankare som en sammansatt enhet och spara tid om du inte byter dynorna. Stöd bromskaliperenheten till spiralen med ett bungee rep.
8

ur rotorn. Om det finns en låsring som ligger på en klack stud, klippa om off med ett par vallar kasta. Du behöver inte byta ut det. Om rotorn är envist fastnat navet, slå den med en hammare på fenorna.
9

Rengör ny rotor med bromsen ren spray. Var liberal med spray och rengör båda sidor att tvätta bort rost-beläggning på dessa. Torka med en trasa och montera på navet.
10

Placera bromskaliperenheten över rotorn och tillbaka och dra åt bromsok ankarbultarna.
11

Byt hjulet och dra åt muttrarna tätt. Upprepa proceduren för den andra sidan. Sänk Neon och vridmoment åt muttrarna med 100 fot pounds med momentnyckel och en socket.
12

Pump foten bromspedalen tills det känns normalt. Detta kommer att återställa trycket tillbaka till den komprimerade bromsok kolvarna. När trycket återställs till bromsok kolvarna, kontrollera och lägga DOT 3 bromsvätska i huvudcylindern och sätt på locket. Stäng huven, ta bort, ta bort hjulet chock, släpp parkeringsbromsen och provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57126.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.