Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bakbromsen skor på en 1998 Jeep Grand Cherokee

Jeep 1998 Grand Cherokee kom utrustade med allt runt skivbromsar. Byta bromsar kan vara en olägenhet, speciellt när du inte vet hur eller när. Den då är lätt, varje uppsättning bromsar är märkt med ett antal miles som de är bra för. Om du är nära, eller om du inte vet när ditt nummer är upp, uppmärksamma på dessa tre tecken: ett skrapande ljud när du stoppar eller bromsar, bromsarna fånga eller stoppa ryckigt, eller det finns en skrikande låter som du kör. Saker du behöver
däck järn
träklossar
Ordet jack
Jack står
Hylsnyckel
Rope
Tvingfäste
Visa fler instruktioner

1

Lossa alla klackarna nötter 1 1/2 varv moturs. Placera träblocken framför framhjulen. Detta kommer att bidra till att förhindra att bilen rullar. Också sätta fordonet i parken, men inte handbromsen.
2

Placera domkraft under bakaxeln av Jeep och höja fordonet. Lyft Jeep tills bakhjulet lämnar marken med minst 2 inches. Ställ stödbenet under axeln för ytterligare support. Avlägsna däcket genom att skruva loss resten av muttrarna.
3

Ta bort de två skruvarna som fäster bromsoket monteringsfäste till rotorn med hylsnyckel. Häng fästet i hjulet väl använda repet för att förhindra påfrestning på bromsledningen.
4

Dra bromsbelägg ur bromsok fästet. Om de hålls i med metallklämmor, klippen drar lätt ut och sedan så kommer också bromsklossarna.
5

Kläm C-klämman på fästet med ena änden på baksidan av hållaren och den andra pressas mot bromsoket cylindern. Tjockleken cylindern är cylindern i centrum av monteringskonsolen. Komprimera cylindern tills den är i nivå med basen av fästet.
6

Sätt i de nya bromsbelägg tillbaka in i monteringsfästet. Kontrollera att den svarta broms materialet är vänd inåt, mot rotorn. Om det fanns metallklämmor som håller dynorna i, placera klippen tillbaka där de var säkra dynorna. Dessa clips är inte nödvändigt om de inte ursprungligen fanns.
7

Bolt fästet tillbaka till rotorn med hylsnyckel. Ställ tillbaka däcket på rotorn.
8

Upprepa processen på andra bakbroms som fäller jeepen. Dra åt alla muttrarna med däck järn och ta bort träklossar. Upprepa processen för de främre bromsarna, om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57807.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.