Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vilka är orsakerna till en Bent ventil?

Med rätt motor underhåll, insugs-och avgasventilerna brukar ge tusentals miles av god service. Motorventilens problem börjar uppstå när motorn utsätts för överhettning, brist på smörjning eller övervarvning. Bent ventiler kommer inte bara skada kolvarna, men även ventilstyrningar, kamaxlar och ventil komponenter tåg. Bruten Timing Belt
p Om kamremmen på din motor raster under körning, kan allvarliga inre motorskador uppstå. Detta gäller särskilt om du är bilen utrustad med en störning motor. Interference motorer har snäva toleranser mellan ventilerna och översidan av kolvarna. Efter ett avbrott kamrem, fortsätter motorn att vrida tillräckligt länge för kolvarna och ventiler för att komma i kontakt. Detta händer eftersom kolvarna och ventiler är inte längre i tid med varandra. Skadan kan vara böjda ventiler, trasiga kolvar och skadade huvuden motor.
Motor övervarvning

Beroende på motorns din bil är utrustad med, finns det en maximal antal varv per minut kan du tryggt driver din motor på. När den maximala säkra rpm betyg överskrids ens för en kort tid, kan omfattande motorskador uppstå, inklusive böjda ventiler. När en motor är över-revved, kan ventilerna "tänja" och komma i kontakt med kolvarna. Under övervarvning, får motorn inte upprätthålla korrekt timing och låta ventilerna att kontakta toppar kolvarna orsakar allvarliga kolv skador och ventiler böjda.
Otillräcklig Engine Maintenance

problem som brist på smörjning och motorns överhettning kan också orsaka böjda ventiler. Om du fortsätter att använda din motor när den är överhettad, kommer motorns inre toleranser reduceras till den grad att ventilerna kan fastna i ventilstyrningar, vilket gör att ventilerna att kontakta kolvarna. På liknande sätt kan otillräcklig smörjning orsaka ventiler att fastna i styrningarna, vilket resulterar i att ventilen är böjd när den slår kolvarna. På overhead ventil motorer, brist på smörjning och överhettning kan orsaka lyftar att fastna, vilket resulterar i både böjda ventiler och böjda stötstänger.
Motor Ombyggnad

Under motor ombyggnad, vård måste vidtas för att säkerställa korrekt spelrum upprätthålls mellan kolvarna och ventilerna och se till ventilen reliefer på kolven toppar korrekt i linje med intag och avgasventilerna. Var försiktig när fräshuvuden så att rätt ventil till kolv definiering underhålls. Kontrollera specifikationen ventillyftet innan slutlig ventilstyrning monteringen är klar. Om någon av dessa specifikationer är felaktiga, kan du sluta med böjda ventiler när du startar upp din ombyggd motor för första gången.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62280.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.