Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man fixar en läcka i ett avgasrör

Grenrör är föremål för intensiv värme. Med tiden orsakar konstant uppvärmning och kylning av metallen grenröret att snedvrida och förvränga orsaka packning läcker. Så småningom, om grenröret saknar metallinnehåll grund fabrik kompromisser för övergripande motorns vikt, de många sprickor. Spruckna grenrör lätt upptäckas eftersom sprickan expanderar när motorn värmer och avgasljudet blir starkare. Saker du behöver
Wrench in
3/8-tums socket set.
Visa fler instruktioner
1

ersätta defekta packningar eller tätningar. Använd en hylsnyckel och skiftnyckel som att ta bort grenröret. De "donut" packningen tätar avgasröret anslutning till grenröret. Denna packning är föremål för mycket rörelse och innehåller kol för att fungera som ett smörjmedel. Över tiden, bär det och behöver bytas ut.
2

Inspektera flänsen där grenrörsbultarna till motorn. Om det inte var en packning när grenröret togs bort, är detta normalt. Fabriken är beroende av perfekt plana ytor parning till varandra. Om en läcka har utvecklats, har en professionell resurface verkstad grenröret ansiktet. Använd en eftermarknad packning i samband med renovering. Även om grenröret är i god form, kan den passande yta på huvudet skadas. Den nya packningen kommer att rätta till det här problemet.
3

bort spruckna grenrör och få dem reparerade eller ersätta dem med en ny del. Dyra grenrör med mindre sprickor svetsas ofta för att fylla på rasterna. Denna process kräver förvärmning av grenröret i en ugn, sedan svetsning med specialutrustning. Även om inte billigt, det är det billigaste alternativet för high-end fordon med dyra delar. Installera grenröret efter reparationerna är klara.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61216.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.