Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

1990 Ford Festiva Inre Styrstag ersätter Tekniktips

The kuggstångsdrivna styrsystem på a1990 Ford Festiva består av en axel i rattstången som är kopplad till ett kugghjul, som kallas ett drev. Detta drev i sin tur sitter på en växlad axel, kallas ett rack, som rör sig fram och tillbaka när drevet roterar, styra hjulen. På ändarna av rack, kallas två fjäderbelastade komponenter inre dragstänger möjliggöra upp och ner rörelse av hjulen. Rätt verktyg

Samla rätt verktyg. Du kommer att behöva en domkraft, pallbockar och underläggskilen att lyfta bilen och hålla den från att rulla och en rörtång för att ta bort hjulen. För att slutföra jobbet, behöver du en stor skiftnyckel, en avbitartång, en liten punsch, tång, en rak skruvmejsel, en skiftnyckel och en hammare. Du kommer också att behöva en medhjälpare och ett måttband för att kontrollera jobbet i slutet.
Åtkomst Inre Styrstag Socket

inre tie borttagning rod socket och ersättning Processen är enkel. När du har bilen säkert på pallbockar och lämplig hjulet bort, måste du ta bort sprinten från slottet muttern på yttre styrstag slut. Använd en skiftnyckel och vrid moturs. Nästa, använd en skiftnyckel för att lossa låsmuttern på den inre sockeln axeln vid yttre styrstag slut. Ta bort den inre bälgen klämma använder antingen tång eller skruvmejsel, beroende på vilken typ av klämma är installerad, och dra den hela vägen ut till den yttre styrstag ände, utsätta den inre sockeln.

Byt Inner Tie Rod

Vrid ratten al vägen till sidan motsatt sida du arbetar på att helt exponerad uttaget styrstaget. Tag bort låssprinten genom att slå det skarpt med en stans och hammare. Placera en skiftnyckel tätt över inriktad /skårade delen av styrväxel för grepp. Använd sedan en annan skiftnyckel för att ta bort den inre muttern socket lås genom att vrida den moturs. Skruva den inre sockeln församling från den yttre styrstag slut. Installera den nya inre sockeln genom att vända ovanstående procedurer. Dra inte åt den inre axeln till den yttre spö låsmutter ännu.
Rikta hjulen

Sätt däcken tillbaka på bilen och köra muttrarna tills de är fingrarna. Lyft bilen av domkraften, bort pallbockar och sänk bilen. Räta ratten. Kör ena änden av måttbandet en hjälpare på andra sidan av bilen och mäta avståndet mellan mittlinjerna för de bakre däcken sedan mellan mittlinjerna för framdäcken. Dessa mätningar ska vara nära identiska. Vrid den inre styrstag axel rätt riktning för att få mätningen till så nära identiska som möjligt. Gör upp halva felaktigt avstånd på varje hjul. Justera inte bara ett hjul. När mätningarna är identiska, låsa låsmuttern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61389.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.