Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Byta bromsskivor

Du måste byta broms rotorer på din bil om du hör ett skrapande ljud när du slutar. I vissa fall kan du bara höra det buller som kommer från ena sidan av fordonet. Även om så är fallet, bör du byta ut båda rotorerna. Du kan köpa rotorer för din bil på din lokala bildelar butik. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
36 mm hylsa
Justerbar Block skiftnyckel
eller tegel
12 mm offset skiftnyckel
Hub avdragare ( för vissa fordon) katalog rotorpar
Visa fler instruktioner Review bort den gamla Rotor
1

i parkeringsbromsen på din bil. Jack bilen upp med en domkraft. Säkra ditt fordon med pallbockar ställas under den förstärkta Jack kortplatser ligger cirka sex inches bakom varje framhjul. Lås domkraften enligt tillverkarens anvisningar.
2

Ta bort däcket och fälgen från bilen. Ta bort muttrarna använder rörtång som är lämplig för din bil. Placera dem på en säker plats. När muttrarna är avstängda, ska däcket och fälgen lätt glider av. Addera 3

Be någon att trycka på bromsen medan du tar bort spindeln bulten i mitten av tappmuttem skruvarna . I de flesta fall behöver du en kraftig 36 mm hylsa för att ta bort spindeln bulten. På stora lastbilar, kan du behöva en större uttag. Använd ett penetrerande smörjmedel spray för att hjälpa dig lossa bultar som fastnat eller svåra att avlägsna.
4

Ta bort bromsoket med hjälp av en skiftnyckel. Detta hålls på med två till sex skruvarna, beroende på märke och modell av din bil. Skjut bromsok fram och ställ den åt sidan. Du kommer att se att bromsok slangen fortfarande ansluten. På grund av detta, kan du behöva placera bromsok på ett träblock eller tegel, som du inte bör göra det möjligt att dingla fritt.
5

unbolt navet enheten efter att du glider under bilen. I de flesta fall kommer det att finnas fyra skruvar som kan tas bort med hjälp av en 12 mm offset skiftnyckel. Dra av navenheten. På vissa fordon, som Honda fordon, kan du behöva ett nav avdragare, som finns på de flesta bildelar butiker.
Sätt på en ny rotor
6

bort skyddsfilmen från rotorn. Skjut den på navaggregatet. Sätt tillbaka navaggregatet på fordonet. Sätt tillbaka och dra alla skruvarna.
7

Ta bromsoket. Se till att slangen bor gratis kinkar. Placera bromsok tillbaka på fordonet. Se till att gummit tippade bulten placeras i det övre mest bulthålet. Ersätt de återstående skruvarna och dra åt dem för att säkra bromsok. Skjut bromsaggregatet att säkerställa bromsok och bromsarna har komplett utbud av rörelse.
8

Byt spindeln bulten. Återigen, behöver du någon att trycka ner bromspedalen så att du kan dra åt bulten.
9

Sätt däcket och fälgen tillbaka på fordonet. Fäst den genom att byta ut och dra åt alla muttrarna med rörtång.
10

Repetera alla stegen på den andra sidan av fordonet.
11

Lås jack står. Sänk dem och ta bort dem från under fordonet. Använd ordet jack att sänka bilen.
12

Pump bromsarna minst fem gånger, eller tills du känner motstånd. Sakta provköra bilen på en gata som inte är upptagen. Detta gör att du kan kontrollera bromsfunktionen utan att sätta dig själv eller någon annan i fara.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57055.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.