Vad är en flip-up tak i en bil

De ord som används för att hänvisa till biltak är många:? Flip-up, månen tak, soltak, hardtop, sufflett, infällbar, och cabriolet, bara för att nämna några. Alla dessa ord kan vara mycket förvirrande, särskilt för dem som inte är bekant med bil alternativ. En flip-up tak skiljer sig från de andra alternativen på flera sätt. Definition

En flip-up tak avser en del av taket som lyfter upp över resten av bilen, oftast återstående fäst med gångjärn. Addera hur det skiljer sig Ur Månen tak eller sollucka

En flip-up tak skiljer sig från en måne tak eller soltak i att det inte rullats bort helt och lämnar inte en stor, helt öppen plats på taket. Det skiljer sig från en sufflett i att det inte tar bort hela taket från bilen.
Annan terminologi

flip-up tak är ofta kallas som "pop-up" tak, eftersom de normalt bara dyker upp och förblir upptryckt ovanför bilen, så att ventilationen att flöda genom taket.
hårda toppar Versus Soft Tops

Flip-up tak kan endast installeras i bilar som har hårda toppar. Bilar som har mjuka toppar är redan cabriolet, så hela taket kan tas bort.
Installation

uppfällbara tak är oftast installeras av en mekaniker, på uppdrag av någon som redan har köpt bilen (detta kallas en eftermarknad installation). Det är inte en vanlig fabrik möjlighet att se på bilar, som månen tak och tak solen är mycket mer populär.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/sunroofs/97968.html

Previous:
Next:

sunroofs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.