Hur man installerar ett Spoiler Taklucka

Spoiler soltak är en av de sportigare stilar av takluckan. Finns i både drivna och manuella versioner, driver en spoiler taklucka uppåt på ryggen och glider bakåt, lämnar öppningen på framsidan av takluckan med glaset lutas inåt för att styra vinden borta från insidan av bilen. Även om processen är ganska enkelt, men du vill förmodligen att ta hjälp av en vän som redan vet hur man installerar en spoiler taklucka om du aldrig har gjort det själv. Saker du behöver
Måttband
Monteringssats
Skruvmejslar
Filt eller stor handduk sälja Grease penna eller krita linje
Maskeringstejp
Laser nivå (tillval) katalog Borra
Sticksåg, tigersåg eller nibbler
Tin snips
Tvättsprit
Brukskniv
Visa fler instruktioner
1

mäta ytan på din bil där du vill installera din nya spoiler taklucka. För att bevara den strukturella integriteten av din bil och taklucka, bör tolv inches av takyta kvar på vardera sidan av öppningen.
2

Köp en monteringssats som passar din bil och din plånbok. Du kan handla och jämföra priser genom att utforska flera olika återförsäljare på nätet.
3

Ta headliner och eventuella headliner ombord från insidan av bilen. Du kan behöva ta bort visir, hanterar grab och takbelysning att få innertaket ner. Förvara headliner på en säker plats, eftersom de tenderar att rippa enkelt.
4

Täck era platser med en filt eller flera stora handdukar. Detta kommer att hålla några metallspån eller annat skräp från att förstöra din klädsel.
5

Hitta mitten av ditt tak genom att mäta och markera platsen med ett fett penna eller med krita linjer.

6

Använda mitten markör som en guide, avgöra hur långt framåt eller bakåt du vill placera takluckan. Markera detta med fettet penna.
7

Fäst mallen på biltaket med maskeringstejp, vilket gör att den är rak och centrerad. Du kanske upptäcker att en laser kommer att komma till hands för att se till att din takluckan är rätt placerad.
8

Spåra mallen på biltaket. Använd ett fett penna eller följa linjerna med maskeringstejp, och ta bort mallen från biltaket.
9

Borra ett styrhål i ena hörnet av den spårade mönstret. Kom ihåg att du kommer att vilja borra detta hål på insidan av den spårade linjen så det inte göra öppningen större än den behöver vara.
10

Såg precis innanför den spårade malllinjer med en sticksåg, tigersåg eller Nibbler.
11

Testa passning din soltak när du har tagit bort metalldelen från hålet. Om taklucka hakar eller behöver mer utrymme för att glida in i hålet, trimma ut bitarna med tenn snips.
12

Använd tvättsprit för att se till att takluckan ram är helt ren. Smuts eller skräp kvar på ramen kan så småningom leda till slitage, som kommer att lämna dig med en läckande taklucka.
13

Coat den nyligen exponerade metallen kanten av taket med en sealer eller färgprimer att förhindra korrosion.
14

Applicera limmet som i spoilern takluckan kit till ramen och försiktigt passa in ramen i hålet.
15

Wire din taklucka till bilens ström leverera om du installerar en driven spoiler taklucka. Varje taklucka kit kommer med separata och detaljerade instruktioner om hur man leder trådarna och montera säkringen.
16

Skär headliner styrelse och material med samma mall som takluckan. Detta kommer att ge dig en annan perfekt passform utan att behöva balansera brädan över hålet medan du följer den.
17

tillbaka headliner styrelse och headliner.
18

Insert gummipackningen eller nypa gjutning över kanten på innertaket för att säkra det på plats runt ramen.
19

Torka bort trasiga kanter headliner materialet försiktigt med en mattkniv.

20

Montera spoiler takluckan i spåren på pivot punkten, snäppa den på plats. Handtag glaset försiktigt eftersom det är möjligt att krossa glaset genom att böja den för mycket.
21

Skjut takluckan stängd, kontrollera tätningarna att se till att det finns god kontakt runt.

22

Montera lyft-och-lås fästet på baksidan av glaset om du installerar en manuell-stil takluckan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/sunroofs/97948.html

Previous:
Next:

sunroofs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.