Hur man installerar ett panoramasoltak

En panorama taklucka är en av de nyare taklucka alternativ för fordon. Medan lite dyrare att installera än andra taklucka stilar, många människor finner den expanderade över himlen värt de extra pengar och ansträngning. Om du ska försöka att installera ett panorama taklucka själv, finns det några saker du behöver veta. Saker du behöver
panoramasoltak monteringssats
Kraftig såg
Nibbler
Electric drill
mutterdragare
Skruvmejslar
Tänger
Die grinder
Skyddsglasögon
Arbetshandskar
Krita
Visa fler instruktioner
1

reda på om din bil är utrustad för ett panorama taklucka genom att kontakta en återförsäljare tillägnad gör på din bil. eftermarknaden panorama soltak kan oftast installeras i fordon som ger dem som alternativ på nya bilar, såsom Mini-Cooper, Subaru Outback Wagon, Malibu Maxx och Scion TC, samt flera minibussar och stadsjeepar.
2

Bestäm om du vill installera en funktionell eller fast glasruta taklucka. Den fasta glaset versionen är lättare att installera, eftersom du inte behöver brottas med några mekaniska komponenter. Om du vill ha en taklucka för ventilation samt tittar ändamål, kommer du vill ha en funktionsduglig version.
3

Köp en taklucka monteringssats från en Biltema eller en webbutik. Mest kostnaden i intervallet $ 100 till $ 200.
4

Samla alla dina leveranser till projektet, inklusive en tung såg eller nibbler, en borrmaskin och en elektrisk dyna grinder. Du behöver också skiftnycklar och skruvmejslar.
5

Ta mallen ur takluckan satsen och placera den på taket på din bil. Använda krita, spåra runt takluckan mallen på biltaket. Låt mallen på plats för tillfället (du kanske vill tejpa ner det) så att du kan se var hålen ska borras för vindskyddet.
6

Borra hål för vindavvisare i de platser markerade på mallen. De flesta kit kommer att kräva ett totalt sex hål.
7

Använd en nibbler, die grinder, eller tigersåg för att skära runt uppvisat disposition du har gjort på din bil taket. När du har tagit bort metall rektangeln från taket revbenen, kan du kasta det.
8

Koppla innerbelysningen och ta bort den från bilen.
9

bort den hårda headliner med en rakkniv kniv så att den följer konturerna av taket utskärningen. Fäst skyddsfolien remsor och band sida längs kanterna i hålet som du har skapat i taket.
10

Sätt vindskyddet med hjälp av brickor och tätningsmedel som ingår i satsen.

11

Placera takluckan i utskärningen området och bekräftar att den tätande gummi är på plats. Sätt in de främre och bakre klämma ramar tillsammans med bärarna och anslut manöveromkopplaren och ledningar. Bekräfta att manöveromkopplaren fungerar ordentligt.
12

Slutför installationen genom att placera fronten, sidan och bak skal med push-in fästelement. Rikta kantskydd och trimma allt överflödigt material med en tång. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/sunroofs/97947.html

Previous:
Next:

sunroofs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.