Hur man installerar ett Pop-Up Taklucka

En pop-up taklucka är en glasskiva som kan tippas eller tas bort för att möjliggöra ökad luftflöde och ljus. Manuella pop-up soltak kan installeras i de flesta bilar och är den billigaste typen av takluckan för att köpa. Saker du behöver
Taklucka monteringssats
Jig tigersåg
Skruvdragare
Skruvdragare
Tin snips
Maskeringstejp
Utility kniv
Tvättsprit
Säkerhet glasögon
Arbetshandskar sälja Grease penna
Visa fler instruktioner
1

köp en pop-up taklucka monteringssats från en Biltema eller online. Taklucka storlekar kan variera från cirka 12 av 36 inches till 22 av 38 inches, så se till att mäta taket på din bil innan du köper. Du kommer att vilja lämna minst en fot utrymme på vardera sidan av den skurna hålet.
2

Koppla bilens negativa batterikabeln, eftersom du kan behöva omdirigera några elektriska ledningar för att slutföra installationsprocessen.
3

Mät plats för takluckan med hjälp av den utskrivna mallen som kommer att ingå med monteringssats. Centrera mallen på taket av bilen, se till att det är i den exakta platsen du vill ha den. Trace runt kanterna på papperet mallen med fett penna, sedan tejpa ner kanterna för att hålla mallen på plats för tillfället.
4

Borra ett styrhål genom taket på din bil på plats anges på mallen.
5

bort headliner från det inre taket på din bil. Beroende på utformningen av din bil, kan du behöva koppla takbelysning, fack för garage-dörröppnare eller solglasögon eller något annat som faller in i området där hålet ska vara.
6

Ta bort papper mall och göra en kontur runt fettet penna markeringarna med maskeringstejp. Skissen kommer att fungera som en guide när du skär taket.
7

Skär hålet genom att sätta sticksågen eller en nibblingsmaskin i hålet du borrade i steg 4, sedan klippa längs den tejpade området. Var extremt försiktig när du klipper detta område och arbetar långsamt.
8

Kontrollera att ramen för takluckan passar ordentligt i detta hål. Ramen bör ha en snäv och säker passform. Använd tenn snips att avlägsna eventuella ojämnheter, ta bort tejpen från taket och ersätta headliner.
9

Rengör chassit med tvättsprit, ta sedan bort limmet, skyddande primer och sealer ur satsen. Noggrant tillämpa dessa poster genom att följa tillverkarens anvisningar.
10

Montera den inre ringen och dra åt skruvarna från insidan av fordonet. Detta håller takluckan på plats.
11

Installera nypa gjutning och vinyl trim. Ta bort skräp från installationen.
12

Montera glaset, de två främre gångjärnen och den bakre spärren. Kontrollera att takluckan fungerar ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/sunroofs/97946.html

Previous:
Next:

sunroofs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.