Hur man bibehåller en Taklucka

En taklucka kan lägga massor av kul för en bil, men om du misslyckas med att underhålla takluckan det kan lätt bli en mardröm. Detta är särskilt sant med en eftermarknad takluckan, eftersom tätningarna och glas inte är monterade med fabriken maskiner, så de är mer mottagliga för läckor och sprickor. Oavsett om du har en fabriksmonterad taklucka eller en som du har installerat själv, hittar du det en enkel men nödvändig uppgift för att behålla din takluckan ordentligt. Saker du behöver
Luddfria dukar
Milt rengöringsmedel
Cool vatten
silikonbaserat glidmedel nära Old tandborste
Bomullsswabs
litiumfett
Keyboard vakuum ( tillval)
Visa fler instruktioner
1

Använd fönsterputs som inte innehåller ammoniak eller vinäger. Inte bara kommer båda dessa ingredienser orsaka strimmor på glas som är utsatt för väder och vind, men ammoniak är en giftig ingrediens, särskilt i slutna, varma miljöer.
2

Torka av gummipackningen som tätar din taklucka med ett milt rengöringsmedel på en luddfri trasa. Rengör hela packningen med diskmedel, även i mellan några kanter eller veck i gummit.
3

Skölj packningen helt med en luddfri trasa indränkt i kallt vatten. Alla tvättmedel kvar på packningen antingen kan direkt skada gummit, eller det kan locka smuts klibbiga rester, vilket kommer att orsaka slitage och så småningom läckor.
4

Smörj packningen med en silikon glidmedel. Det är viktigt att du bara använder silikonbaserat glidmedel och undvika eventuella petroleumbaserade smörjmedel. Petroleum glidmedel kommer att reagera dåligt med gummimaterial och kan leda till att glaset fastnar, vilket gör att packningen att riva den nästa gång du försöker att öppna takluckan.
5

Ta bort vax uppbyggd från metallram som är runt den övre delen av takluckan med en gammal tandborste och milt rengöringsmedel. Detta område är benägna att fånga kanten av trasa eller buffert som används för att vaxa bilen, så det blir ofta en vaxartad uppbyggd som kan missfärga metallram. Ta bort avlagringarna kommer att hålla din bil ser bra och hjälper till att hålla metallramen från att förlora sin skyddande färg som motstår rost.
6

Kontrollera monteringsverktyg på manuell taklucka om den är utsatt för. Dra åt skruvarna på gångjärnen, och kontrollera om någon rost eller andra skador runt gångjärnen eller klämmor.
7

Rengör spår av din motordriven taklucka. Ta bort eventuellt skräp och bebyggd smörjmedel som kan ha gjort sin väg in i spårområdet. En gammal tandborste är perfekt att lossa skräp, och du kan använda en bomullspinne för att torka rent. Ett annat utmärkt verktyg för detta är de små luckor vad är utformade för att rengöra datorns tangentbord. Ägna särskild uppmärksamhet åt de områden dräneringshålet, eftersom smuts och fett tenderar att samlas i dessa hål.
8

Smörj den inre läppen av Glidskenorna att upprätthålla ett smidigt glidande taklucka. Litiumfett brukar föreslås av de flesta tillverkare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/sunroofs/97951.html

Previous:
Next:

sunroofs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.