Hur man installerar Aftermarket Takluckor

Takluckor är en populär funktion som ingår i vissa modeller av bilar. När inte installerats på fabriken, särskilda eftermarknaden kit finns att installera makt soltak i bilen utan hjälp av en professionell butik. Dessa kit innehåller detaljerade mallar skräddarsydda för ditt märke och modell av bil för att se till att eventuella nedskärningar i taket uppträda på rätt plats. Du kommer att behöva flera elverktyg, men inga ytterligare kostnader behövs utöver satsen. Saker du behöver
X-Acto eller hobbykniv
Utility kniv eller mattkniv
Borrmaskin
Elektrisk tigersåg eller "Nibbler"
Electric die grinder
Skruvmejslar
mutterdragare
Ström glidande ragtop taklucka kit
whiteboard-markör eller krita
3/4-tums bred maskeringstejp
Avbitare
Visa fler instruktioner
göra plats för Taklucka
1

Följ takluckan kit anvisningar för att mäta, markera och tejpen var på biltaket mallen bör fastställas.
2

Platta mallen helt över tak, och se till att jämna ut eventuella veck.
3

Klipp ut de områden som på mallen med en hobby eller annan enda kanter kniv. Trace runt insidan kanterna på dessa områden med en markör.
4

Leta upp de sex hålen som är markerade på framsidan av mallen för vindavvisare, och borra bara igenom dem precis tillräckligt för att penetrera det yttre utan skada invändig beklädnad.
5

Ta bort mallen och borra ett större, rikthål av det område du spåras.
6

Börjar på och använda denna pilothål , skär ut den spårade delen av metallen utsidan med en tigersåg, en "nibbler", eller, alternativt, ett munstycke kvarnen. Dra försiktigt bort plåt ifrån stödribborna undertill och kassera den.
7

Skär varje av de exponerade revbenen längs nyklippt takkanten med en die grinder och kasta dem också.

8

Använd skruvdragare för att lossa och ta bort eventuella lampor monterade på innertak där takluckan ska installeras, och sedan dra ut dem.
9

Håll en permanent markör mot insidan kanten av tak avsnittet du klippa ut och spåra runt den på headliner.
10

Använd en mattkniv eller mattkniv för att skära ut den spårade delen av innertaket för att matcha tak så nära som möjligt.
11

Lay 3/4-inch tejp runt utsidan av innertaket. Använd denna tejp som en guide som du skär runt utsidorna av bandet för att ta bort ett tillägg 3/4 tum från varje sida av innertaket.
12

bort ytterligare 3/4 tum från varje revbenen att matcha headliner, med hjälp av en die grinder eller sabersaw underifrån.
13

Grada kanterna skurits ut ur taket med die grinder.
14

Från och med den främre remsan, tillämpa remsor av skyddsfolie från takluckan satsen till fordonets tak. Placera dem jäms med de skurna kanterna utan veck eller rynkor.
15

Använd speciella tätnings brickor, muttrar och bultar för att fästa de främre vindavvisare, lämnar untightened nötter.

Installera Taklucka
16

försiktigt sänka takluckan i utskärningen delen av taket. Var särskilt försiktig att inte buckla utsidan.
17

Ta bort locket på "A" pelaren, den strukturella balk som stöder taket på förarsidan av vindrutan.
18

Dra ledningarna för taklucka motor nedför pelaren under instrumentbrädan.
19

Använd en skruvmejsel för att ta bort de båda skruvarna från takluckan motorn. Säkerställ att motorn kan skjutas mellan metall huden på yttertaket och invändig beklädnad.
20

tryck ramen för den främre klämman på plats på framsidan av den utskurna headliner, då skruva i motorn fästskruvar från takluckan satsen.
21

Håll ramen för den bakre klämman på plats i andra änden, sedan skruva fast och dra åt de medföljande muttrarna ur satsen på varje bo bultar.
22

Skjut sidoramarna på och skruva fast dem på plats med skruvarna i satsen. Undvik att köra skruvar i hålen täcks med etiketter på denna punkt.
23

Håll täckram stöder i position så att den uppåt-fläns näsa griper gapet mellan huvudramen och klämramen. Skruva dem på plats med satsens fästskruvar, dra åt var och en lika.
24

Anslut takluckan hoppa över till ledningsnät och testa den.
25

Stäng takluckan och justera vindavvisare innan åtdragning av muttrarna på den.
26

lägga kabeln för omkopplaren i springan på framsidan som du passar den främre trim luckan på plats.

27

Öppna takluckan helt, håll den bakre och sidobeklädnad täcker som du trycker in fästena ur satsen för att fästa dem på plats.
28

Starta vid mitten av den bakre kanten och skjut stötfångaren kantskydd på plats runt sidorna. Trimma överskottet med avbitare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/sunroofs/97983.html

Previous:
Next:

sunroofs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.