Hur du ansluter något i säkringscentralen i ett fordon

Många 12-volts apparater kan användas i fordon, från telefon laddare till köksmaskiner. Plugging dessa enheter i en säkringsdosa kräver en mellanliggande uttag som överför kraften från fordonet till kretsarna i enheten. Dessa butiker följer en industristandard och är tillgängliga från varuhus, byggvaruhus, fritids återförsäljare fordon och långtradarcaféer. De har oftast anslutningstrådarna att göra installationen en enkel projekt. Saker du behöver
12-voltsuttag
Måttband
svart tråd
vit tråd
Skruvmejsel
avbitare
Crimpers
Ögla kontakt
Lödning kit
Shrink-wrap isolering kit
Buntband
Säkring
Visa fler instruktioner
1

Läs instruktionerna som levereras med apparaten för att bestämma betyg på 12 -volts kabel krävs för att ansluta uttaget till säkringsdosan. Bestäm placeringen av utloppet och använda ett band för att mäta avståndet av den plats från säkringsdosan. Köpa lös svart tråd och lös vit kabel av lämplig tjocklek och längd.
2

Montera utloppet. Dessa enheter, bekanta i design som cigarettändare i instrumentpaneler av fordon säljs som yttre fall utrustade med två klackar genom vilka fästelement förs. Håll utlopp i sitt läge och en i taget med en skruvmejsel för att driva skruvarna som följde med utloppet genom hålen i substratet.
3

Dra lös vit kabel från placeringen av utloppet till en redan befintlig skruv drivs in i en metall panel av fordonet, såsom brandvägg, golvet eller en fjärdedel panelen. Använd avbitare för att klippa kabeln till rätt längd, använd crimpers att passa en ögla kontakten på slutet, sedan fixa öglan kontakten till befintlig skruv.
4

Dra den svarta kabeln från uttaget att säkringen styrelsen, använd avbitare för att klippa kabeln till rätt längd, använd sedan kabelskalare att strippa 1/2-tums av isoleringen från änden av tråden. Lossa skruven under en ledig säkringshållare, vrid den avskalade kabeln runt skruven, och dra åt skruven. Installera inte säkringen
5

Använd kabelskalaren att riva 1/2-tums isolering från alla fyra kablar vid utloppet,. Båda fäst vid utloppet, den vita till jord och den svarta till säkringsdosan. Vrid färganpassade par tillsammans, sedan använda en lödning kit för att göra kopplingar och en shrink-wrap kit för att isolera dem. Använd plast buntband för att fästa de nya kablarna där de inte kommer att bli föremål för oavsiktlig beröring.
6

Installera en säkring betygsatt de instruktioner från tillverkaren av utloppet.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97508.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.