Hur man installerar mattan i en Miata

Mazda Miata har varit en otroligt populär bil sedan det infördes. Mazda tog de bästa aspekterna av klassiska roadsters, speciellt den engelska inbyggda Lotus Elan, svepte den upp i någon retro styling, drivs den med pålitlig japansk ingenjörskonst och hade en omedelbar hit på sina händer. Över tiden, dock, Miata s mattan, precis som alla bil, och speciellt en cabriolet, tar stryk. Vid något tillfälle kanske du vill ersätta din Miata är mattan så att inredningen kan se sitt bästa. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Vaccum
Carpet självhäftande
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna förar-och passagerarsätet och säkerhetsbälten med en 14-mm hylsa och spärrskaft. Koppla sitsen ljus Bältesvarning sitter under sätena. Den 1,6-liters modellerna tar bort förarens resten sida foten med en 10-mm hylsa.
2

Ta bort växelspaksknoppen genom att skruva loss den från växelspaken. Ta bort de fem skruvarna som håller mittkonsolen på plats och ta bort mittkonsolen. Några av de skruvar döljs under mitten insatsen och mugghållare. Skruva loss de två sidostyckena. Koppla bort alla kablar som kan knytas till mittkonsolen.
3

bort de svarta plastmatta vasaller genom att skjuta ett skarpt verktyg i hållaren och arbeta ut den i en fram och tillbaka sätt, vara noga med att inte bryta dem. Om du gör, kommer den nya satsen med en påse med hållare.
4

Ta bort skruven eller hållaren (beroende på modell) som håller mattan på plats bakom säkerhetsbältet fästet. Ta bort den gamla mattan bakom sätena. Dra den bakre däck ut ur bilen. Kasta inte ljuddämpande dyna bort som du kommer att återanvända den.
5

Skär den gamla mattan i mitten där mittkonsolen installerades, se till att du inte skär några kablar som du går. Skär mattan där den möter kanten av instrumentbrädan. Avlägsna mattan welting från framsidan och baksidan av var dörröppningen är. Dra resten av mattan från under sparka glasrutorna och de bakre sidopanelerna kvartalet.
6

Vakuum insidan när mattan är ute så att du har en ren yta för limmet. Skär hål för säkerhetsbälten i sidan stoppning innan limning ner. Limma stoppning sänggrind på plats. Limma golvet stoppning och mittkonsolen stoppning på plats. Håll limmet ca 10 inches från bilen och spraya 2:58 skikt på, gör det möjligt att ställa upp för några minuter.
7

Kontrollera mattan för passform och bestämma var hålen behöva sänkas för säkerhetsbälten. Limma bitarna sidoskenbalkarna och mittkonsolens på mattan stoppning. Se till vinyl remsa på kanten av mattan går till toppen och lägger under dörren sylt pjäs. Trimma mattan med en sax om den är för bred. Stoppa de extra kanter matta under kick-panel, bakre sidostyckena och under instrumentbrädan med en spackel.
8

Installera stoppning centrala golvet och trimma stoppning så att det bara möter den överlappande kanten av mattor för att undvika en utbuktning i mattan. Skär hål för sätet fästen. Testa passa mattan, och försiktigt skära hål för sätet fästen och säte ledningar bälte. Limma mattan på plats.
9

Installera de bakre kick-up matta bitar med hjälp av de medföljande mattan hållarna och foder upp dem med markeringar på baksidan av mattan. Sätt tillbaka den bakre däcket pad och använda mattan trotjänare att installera mattan. Installera sätena, mittkonsol och växelspaksknopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97167.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.