Hur man bygger en bil dator

Bil datorer, eller "carputers" som de ofta kallas, är i huvudsak kompletta datorer integrerade i det inre av ett fordon. Dessa multimediasystem sätter en multi-gigabyte samling av musik vid förarens fingertoppar, liksom ett sortiment av verktyg såsom GPS satellitnavigering för resor och trådlöst internet som kan användas när fordonet står stilla. En vanlig bil datasystem kommer att bestå av två huvudkomponenter. Skärmen som är belägen i eller på instrumentbrädan ger användaren ett gränssnitt till datorn. Detta är oftast en touchscreen LCD. Den andra komponenten är den faktiska själva datorn, som vanligtvis finns i bagageutrymmet. Saker du behöver
Desktop PC Review Touchscreen LCD
UPS eller DC-till-DC nätaggregat
Stereo kabelsats
Grundläggande handverktyg
industriell styrka dubbelhäftande tejp

Visa fler instruktioner
1

Placera datorn i bakluckan på bilen. Någon stationär dator kommer att arbeta för detta ändamål. För att förhindra att den glider när fordonet är i rörelse, fäst den till en fast del av bilen. En populär metod för immobilisering av systemet är att ansluta den till bålen tie-down kontaktstyckena med zip band, tråd, eller en tunn sektion av rep. En anslutning är tillräckligt för att hålla den från att flytta runt om du hittar datorn i ett hörn av bålen.
2

Montera LCD-pekskärm på en plats som är lätt att använda, men kommer inte att hindra din vision när du kör. Om din skärm passar den "dubbel DIN" formfaktor, kan du montera helt enkelt det där stereon normalt går. Annars kan det fästas till instrumentbrädan någonstans som är bekvämt. Använd dubbelhäftande tejp industriell styrka lim eller patchar kardborreband för att hålla skärmen på plats och hålla den från att röra sig.
3

Kör videokabeln från skärmen till datorn. Du kommer sannolikt att behöva köpa en förlängningskabel för att nå från ena änden av bilen till den andra. Med hjälp av en tång, försiktigt dra ändarna på mattan från under inredningen. Du kan nu stoppa ledningarna under mattan för att dölja det ur sikte.
4

Medan mattan är fortfarande lös, nu är det perfekt tid att köra nätsladden till datorn. Med en vanlig bil kit stereo ledningar, anslut en positiv linje från batteriet, genom brandväggen (med en befintlig ledningsdragning hål), längs sidan av bilen under mattan och in i stammen. Stoppa tillbaka mattan på plats under trim. Denna positiva effekt foder kan sedan kopplas till en DC-till-AC inverter till makten datorns befintliga strömmen, eller en ersättare DC-till-DC-dator nätaggregat som eliminerar behovet av en inverter.
5

Anslut den negativa strömkontakten på omformaren eller DC-strömförsörjning till en jordpunkt på bilen, helst hålla den negativa kabeln inte längre än 1 till 2 meter i längd. Det mest använda marken är baksätet bältet kontakt. Helt enkelt skruva isär bältet från bilen, lämna metallen för att uppnå en ren kontaktyta, och linda den avskalade änden av den negativa effekt tråd runt bulten innan du byter ut muttern.
6

Testa systemet . Datorn kan nu användas precis som alla andra dator skulle vara. Använd systemdisken som följde med skärmen för att installera programvaran som gör att pekskärmen för att fungera. För ljud, koppla en FM-sändare (dessa kan hittas för så lite som $ 20 på någon bilstereo butik) till ljudutgången på datorn. Detta gör att du kan trimma din bilstereo till en förinställd frekvens (kontrollera sändarens manual) för att höra ljud från bilens färddator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97030.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.