Hur man byter Truck Carpet

Byta bilens matta är ett bra sätt att få tillbaka en del av utställningslokalen friskhet till en trött interiör. Med lite planering, organisation och rätt verktyg, det är ett jobb som en eller två personer lätt kan sluta i en dag. Saker du behöver
Verktyg - en uppsättning grundläggande handverktyg kommer att tjäna. Se till att ha en uppsättning TORX drivrutiner.
Utility kniv
Syl
Visa fler instruktioner
1

först köpa mattan för din lastbil. Det finns en mängd olika återförsäljare och leverantörer som kommer att sälja dig mattan som passar just din modell av lastbilen. Välj den färg du vill ha, välj sedan en dag för din installation. När det är dags att börja rulla ut mattan och låt det sitta vår i flera timmar eller en dag eller så. Detta eliminerar rynkor att mattan kan ha från att ha rullats upp eller vikas i en låda.
2

Ta framstolarna. Dessa är oftast knutna med en rad bultar åtkomliga från bilens undersida. Om det finns smuts eller rost på bultarna, behandla med ett smörjmedel som WD-40 innan du försöker ta bort dem. Avlägsna muttrarna fästa sätena och lyft ut dem. Var noga med att hålla bultar och andra fästanordningar du bort under organiserade dagen så monteringen är bekymmersfri.
3

Demontera baksätet om du har en förlängd hytt. Vanligtvis baksätets sittdyna drar iväg med ett ryck, utsätta andra bultar och fästen du behöver för att ta bort. Med sätena ut, skruva isär säkerhetsbälten ankare och ta bort dem. Vanligtvis måste du använda en Torx bit att ta bort dessa.
4

Ta ut inredningen. Sill plattor som sträcker sig längs dörren är oftast fast med skruvarna och kan lätt tas bort. Mest invändiga paneler, som kick-panel, dra bort med en skarp bogserbåt, eller du kan behöva för att komma bakom dem med en syl eller platt spackel och bända ut dem. Var noga med att hålla alla fästen tillsammans så att du inte förlorar dem. Om din bil har en mittkonsol, denna gång för att ta bort det. Du kommer vanligtvis hitta flikar för fästelement runt basen av konsolen.
5

När allt har tagits bort och mattan är fri från hinder, dra ut den, som arbetar från kanten till mitten. Lägg den gamla mattan ovanpå den nya så att du har fått rätt orientering och storlek för den nya pjäsen. Lägg den nya mattan på golvet, centrera det försiktigt, sedan stansa hål för bultar och fästpunkter med din syl och mattkniv. När alla hål har gjorts, byt alla komponenter du har tagit bort, att arbeta i omvänd ordning. Som ett sista steg trimma eventuellt överskott innan du byter paneler och trösklar. Var noga med att dra åt alla skruvar ordentligt, särskilt de för säten och säkerhetsbälten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97029.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.