Vad är en Remote Keyless Entry?

Fjärr keyless inresa system är ett populärt inslag på nya bilar världen över. De sysselsätter scrambled radiofrekvenser för att låta ägaren att låsa och låsa upp dörren och utföra andra funktioner på distans utan mekanisk användning av nyckeln. Denna artikel beskriver deras användning, funktion och säkerhetsaspekter. Beskrivning

fjärr keyless inresa system är tryckknapp fjärrkontroller, oftast knutna till en nyckelring, som gör att bilägare för att låsa och låsa upp dörrarna, öppna bagageluckan och utföra andra funktioner utan att använda nyckeln. Många modeller har en panik-knapp som gör att bilens larm till ljud och strålkastare till flash. Fjärr keyless inresa system finns på nästan alla nya bilar. Denna enhet är en vanlig bekvämlighet som gör att användaren kan komma åt hennes fordon lättare och är
Använd

särskilt användbart när du bär väskor eller låsa upp dörrar för passagerare. Den panik knapp funktion hjälper uppmärksamma användaren i ett anfall situation. Knapparna på fjärrkontrollen har oftast bilder i stället för ord och ibland färgkodade.
Funktion

fjärr keyless inresa enheter använder radiofrekvenser, typiskt av 315 MHz i USA och Japan, och 434/868 i Europa. Moderna apparater använder 40-bitars kod som skapas av pseudo-slumpgeneratorer, vilket ökar säkerheten. Dessa enheter kan generera nästan en biljon möjliga koder, och hålla dem i synkroniserade listor över 256 rullande koder åt gången.
Idag

Medan de flesta versionerna helt enkelt låsa dörrar, kommer vissa modeller börjar faktiskt ett fordons motor. Vissa mönster inkluderar fjärråtkomst enheten på knappen under förevändning att de flesta fjärr keyless inresa enheter är oftast knutna till nyckelband innehåller bilnycklarna.
Överväganden

När en fjärr keyless inresa enheten trycks på för långt avstånd, de två sändare och mottagare är inte längre synkroniserade. Detta är inte ett problem eftersom några av de 256 samtidigt genererade koder är godtagbar för mottagaren-enheten när den är inom räckvidd. Det enda sättet att få de enheter ur synkronisera är att trycka på knappen minst 257 tillfällen då det är utanför intervallet. Även om det finns olika metoder för att komma runt dessa säkerhetsåtgärder, gör 40-bitars chip det svårare än någonsin att använda slumpmässiga kodsekvenser att få tillträde till ett fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97057.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.