Ansluta till ett Air Fuel Ratio Gauge

En luft bränslemätare kan anslutas mycket enklare än du kanske tror. Det kan tyckas vara en ganska uppgift i början, men att installera och montera ett bladmått bränsle i din bil är något du kan göra själv i en kort tid. En luft bränslemätare kan du övervaka de förändringar i syrehalten i luften bilen andas så att du kan göra justeringar för att undvika skador på ditt fordon eller för att förhindra dåliga utsläpp. Saker du behöver
Wrench
Borra
Rotary Tool Review Fordonets manuell
20-22 AWG elektrisk tråd (om tillämpligt) katalog trådgnistning /stripper Tool Review Lödkolv
eltejp
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Flytta din shifter i "Park" läge. Öppna huven på bilen och koppla den negativa batterikabeln med en skiftnyckel för att lossa bulten på den negativa batteripolen.
2

Leta efter en plats som du vill att luften bränslemätaren att gå till. Luften bränslemätare bör komma med en monteringssats som gör att du kan sätta mätaren på toppen av instrumentbrädan. Sätt monteringssats på den specifika platsen du vill ha den och borra skruvarna som följde med monteringssats i instrumentpanelen. Tryck mätaren i monteringssatsen. Om du vill sätta mätaren i instrumentpanelen, skär ett hål i instrumentpanelen i samma storlek som din luft bränslemätare med ett roterande verktyg. Placera monteringsramen i hålet och använd en platt skruvmejsel för att fästa skruvarna till instrumentpanelen på din bil. För in kablarna genom hålet i instrumentbrädan och dra dem in i motorrummet. Tryck mätaren i hållaren. Addera 3

Dra ledningarna genom brandväggen hålet i instrumentpanelen. Om det inte finns något hål i brandväggen, gör ett litet hål i brandväggen för fordon så att du kan dirigera trådarna på mätaren i motorrummet.
4

Strip slutet av makt tråd från din mätare. Titta i bilens instruktionsbok och hitta bilens effekt diagram. Du måste hitta en 12-volts kraftkälla som gör att du kan ha mätaren drift när fordonet är på. Om din mätare inte har en fast tråd strömförsörjning, skära en bit på 20 - 22 AWG elektrisk tråd längden som du behöver för att det ska nå från din luft bränslemätare i motorrummet för att nå ditt 12-volts strömkälla. Skala bort 1/4 tum av isoleringen bort av kabeln så att du kan ansluta den. Om 12-volts nätaggregat är en säkring, sätter den exponerade änden av tråden i säkringen. Om det är en spole eller terminal, linda tråden runt terminalen.
5

Titta i bilens instruktionsbok för din O2 sensor, eller syresensor. Strip delen av tråden beläggningen bort från syresensorn. Strip del av isoleringen bort av syre signalledningen från din mätare. Vrid vajern syre signalen från din mätare runt syresensorn tråd i ditt fordon. Vira en bit eltejp runt ledningarna så att omfattas.
6

Dra den negativa kabeln från din mätare till en negativ jord i bilen. Ett exempel på en negativ jord är den negativa polen på bilbatteriet eller en bult på ramen på din bil. Du kan svepa den negativa kabeln runt en bult på ramen på din bil. Verifiera att ytan nonpainted. Om du vill ansluta den negativa kabeln till batteriet, vira den runt den negativa batteripolen. Sätt den negativa kontakten på batteriet på bilens batteri och dra åt bulten med nyckeln.
7

Slå på din bil och testa ljusen mätaren. Om de arbetar, fortsätt med en provkörning för att se motorns trycket. Mätaren kommer att ändras från mager till rik när du kör, och det är normalt. Om mätaren inte fungerar, testa anslutningarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97630.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.