Hur man installerar en Boost Gauge

Boost mätare används ofta på bilar som har en forcerad induktion motor. De vanligaste forcerad induktion system är turboaggregat och kompressorer. En boost mätare tillåter föraren att se hur mycket tryck turbon eller kompressorn producerar, och hjälper dem att veta var att ringa sin makt i det. Om en motor tvingas med för mycket boost, kan det skada de interna komponenterna. Men om det inte blir tillräckligt med boost, så finns det fortfarande ström potential som ännu inte har utnyttjat of.A Laddtrycksmätare faktiskt mäter hur mycket sug vakuumledningarna producerar. Dessa är inte särskilt svårt att installera. Den svåraste delen av installationen körs linjen till mätaren genom brandväggen. Saker du behöver
"T" couplerRadiator clampsExtra vakuum linje hoseScrewdriverElectric borr
Visa fler instruktioner
1

Hitta ett vakuum linje i motorrummet. Dessa är de svarta slangarna som löper från insugsgrenröret till olika komponenter. Undvik skarvning i någon av de större, men hitta ett lämpligt vakuum linje som är så liten som möjligt. Med hjälp av en vass kniv, skär hela vägen men linjen, så att den skärs av med två exponerade öppna ändar. Mellan dessa ändar, sätt ett "T" koppling, vilket ger dig en kran för en extra rad. Säkra kopplingen på plats med liten radiator klämmor på varje sida. Från "T" koppling
2

, ansluter en ny slang vakuum linje. Fäst den till kopplingen med en radiator klämma som du gjorde med de andra två anslutningar. Snake slangen mot brandväggen, och försöka hitta en inkörsport in i kupén. Om det inte finns några befintliga hål där ledningarna körs igenom, kan du behöva göra ett hål för slangen med hjälp av en borrmaskin. Sätt en gummigenomföring i hålet, eller helt enkelt linda exponerade kanter med eltejp för att hindra dem från att tränga igenom vakuumslangen.
3

Anslut den andra änden av sugslangen till uppsving mäta. Detta kan placeras var som helst på instrumentbrädan. En mätare hållare kan användas för att montera den på "A"-stolpen, eller den kan placeras på instrumentbrädan intill resten av mätarna. Om du inte använder en mätare hållare, kardborrband är ett bekvämt sätt att montera mätaren på instrumentbrädan.
4

Testa driften av Laddtrycksmätare genom att vrida bilen på och lätt att varva med motorn några gånger. Mätaren läsning bör öka med motorvarvtal. Eftersom boost mätare rings in från fabriken, och helt enkelt fungerar genom att mäta trycket som finns i vakuumledningarna, finns det ingen anledning att kalibrera eller justera mätaren. Det kommer att ge en korrekt avläsning rakt ur lådan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97031.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.