EGT Installation

Avgastemperatur (EGT) mätare installeras i fordon som är utrustade med eftermarknaden turbo booster. Dessa mätare används för att bestämma hur hårt en motor fungerar när fordonet körs. Den mängd bränsle som sprutas in i motorns cylindrar ökar när RPM ökar. Detta orsakar avgastemperaturen att stiga. En förare använder EGT att övervaka motortemperaturer. Veta motorns driftstemperatur hjälper dig att hålla motorn från överhettning, vilket kan hjälpa dig att undvika en kostsam reparation. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Skyddsglasögon
Arbetshandskar
Drill
21/64-inch borr
1/8-tums NPT tap
Drill smörjmedel eller skärvätska
magnet för 1-tums borr för 1-tums gummigenomföring
Visa fler instruktioner
1

Ta bort de fyra skruvarna som håller värmen sköld på motorns avgasgrenrör, med hjälp av en hylsnyckel. Dra tråden syresensorn ur sitt säte. Sensorn är placerad på vänster sida av värmeskölden. Demontera värmeskyddet och ställa den på ett säkert ställe.
2

Undersök avgasgrenrör och bestämmer var du ska montera EGT. Egt ska monteras på löparen av avgasgrenrör som är ansluten till en cylinder som är mest sannolikt att köra smidigast, antingen cylinder # 1 eller # 2. Sätt på Addera 3

dina skyddsglasögon och arbetshandskar. Borra ett hål i grenröret. Slå på motorn och låt den gå på tomgång. Det kommer att blåsa ut eventuella metallspån och hindra dem från att falla in i turbinhuset. Avlägsna borren och placera en 21/64-inch borr i chucken och dra åt den. Applicera en liten mängd borr smörjmedel eller skärvätska på borren innan du börjar att borra i grenröret. Applicera mer smörjmedel som behövs för att skydda den bit som du borra genom metallen i grenröret.
4

Kör en magnet över hålet för att plocka upp några metallspån som skapades under borrningen.

5

Ansök skärvätska på kranen. Med bilen fortfarande på tomgång, placera 1/8-tums NPT kranen i hålet du borrade i grenröret för att starta trådar för EGT sond montering. Borra kranen i hålet och slutar när trådarna i den avsmalnande änden av kranen ligger strax under insidan av grenröret. Stäng av bilen.
6

Skruva EGT sonden passar i gängorna i hålet tills den sitter fast. Placera EGT sonden i kopplingen.
7

Undersök layout motorrummet för att avgöra var egt trådarna ska gå. Anslut spårvidd kablarna till mätaren ledningsnätet.
8

Borra ett 1-tums hål genom brandväggen och in i bilens interiör. Placera gummiskyddet i hålet. Kör ledningen mätare tråd genom tätning och in i bilens interiör. Anslut kabeln till EGT sensor-enheten. Anslut modulen till bilens ledningar enligt dess förpackning instruktioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97632.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.