Hur man tar bort en manuell Shifter Knob

De flesta rattar kommer prefabricerade för att uppfylla dina ursprungliga specifikationer, medan andra har universella adaptersatser att passa de flesta monterings stilar. Vare sig du letar efter den högpresterande utseende eller bara ta bort din ursprungliga ratten för underhåll eller reparationer, kan bilen vara mycket specifika för hur ratten sitter fast. De flesta rattarna är trycket monterad, skruvas i, eller halkade på med en låsning ställskruv. Om du inte kan hitta fabrikens specifikationer för din bil, här är några förslag för att hjälpa dig att få i växeln. Saker du behöver
Små insexnyckel set
bandnyckel liten skruvmejsel
Små nåltång
Visa fler instruktioner
1

Rådfråga närmaste delarna börsmäklare eller återförsäljare som är specifik för din bil. De flesta leverantörer bakom disken kommer att erbjuda upp användbar information. Om du redan har köpt en eftermarknad shifter knopp, följ instruktionerna. On-line-leverantörer kan vara användbara, och forum som är specifika för ditt märke och modell surrar med andra entusiaster ivriga att kasta i.
2

Kontrollera att tändningen är avstängd och bilen är parkerad i neutralläge med parkeringsbromsen på.
3

Undersök runt och nedanför shifter ratten för skruvar eller clips.
4

Skruva den lilla sexkantskruven, om du ser en . Ratten kommer att lyfta bort. Clips är generellt stoppade under en ring, och du kan ta bort dem med skruvmejsel spets eller tång gång exponerat. Om det inte finns några skruvar eller clips, kan vredet träs. Se Steg 5 för tråd monterade förfaranden.
5

Grip ratten och vrid den moturs för att se om det lossnar, betecknande den skruvas på. Det kommer skruva, och komma ut utan problem. Om det inte lossnar, eller röra sig alls, då var det tryck monterad. Se Steg 6.
6

Grip ratten, och dra uppåt med kraft, men försiktigt. Om det plötsligt lossnar, kan du skaka uppåt eller bakåt och skada dig själv eller fordonet. Om ratten lossnar inte efter upprepade försök, se Steg 7.
7

Bestäm vid denna tidpunkt hur illa du vill behålla den ursprungliga ratten. Många reglage har en spline i toppen så att ratten inte går att slå. Nästa metod, och sista utväg, skulle strippa, eller permanent skada, knoppen. Några entusiaster har klippt faktiskt dem. Om du redan har planerat för en ersättare, kommer detta inte vara ett problem.
8

Placera bandnyckel runt knoppen, och lås den på plats. Dra den mot dig, moturs, i fall det är gängad och på för hårt. Om inte, använd bandnyckel att bända ratten fram och tillbaka, tills det är löst nog för att dra upp och bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97329.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.