Konvertera Konkurrens Mått Engineering Shock

Konkurrens Engineering Stötdämparna är tillverkade för att vara justerbar. Detta låter dig ändra hur ett fordon hanterar under normala eller svåra förhållanden. För ras fordon och racers dra i synnerhet, kan en justerbar stötdämpare och spiralfjäder paketet bidra till att lämna linjen först och komma till slutet på ett säkert sätt. Konkurrens Engineerings högkvalitativa prestanda delar och eftermarknaden redskap inkluderar justerbara stötdämpare dragrace, som kan ställas in för att placera lasten av hästkrafter omedelbart och hårt, eller slät och jämn, beroende på förhållandena racerbana. Saker du behöver
Competition engineering (3-vägs justerbara dra chocker) Coil over springsViceHydraulic jackSpanner skiftnyckel ½ "drive hylsnyckel (7/8", 1 ". ½", 11/16 "hylsor )
Visa fler instruktioner
Slå Track
1

Lyft bakaxel huset med den hydrauliska domkraften så att domkraften stöder vikten av huset och redskap under justering av stötdämparen. Använd ½ "skiftnyckel drivhylsa att lossa de övre och nedre fästpunkter för de bakre stötdämparna. Kontrollera om inställningen av stötdämparen för att bekräfta behovet av förändring. Inställningen kommer att anges på stötdämparen axeln och markeras med 30/70, 40/60 eller 50/50. Front-end absorbenter är märkta antingen 90/10, 80/20 eller 60/40.
2

Släpp trycket av coil-over fjädrar med hjälp av en skiftnyckel. Denna typ av adapter är nödvändig för att vända den stödjande coil-over våren bottenmutter, som släpper trycket i fjädrarna. Vid justering för olika belastningskrav under ras villkor, kan du använda den justerbara stötdämpare från Competition Engineering för att få en bättre start än konkurrenterna. Lossa bottenmutter stödja coil-over fjädrar och stötdämpare armen kommer att vara redo att justeras.
3

Ta bort den övre skruvsäkringssystem stötdämparen till bilen med & # XBD,... "drive hylsnyckel Dra bulten ut och släpp stöt från bilen Torka bort någon film eller skräp som kan fästas på armarna stötdämpare och lokalisera de indexerade märken på armen Vrid armen medurs och notera vilka hur de indexerade varumärkena flyttar till. Motsatsen händer om du vänder åt andra hållet. Hitta den inställning du vill ha de chocker inställd på och vrida armen tills det indikeras av chocken att vara korrekt. Slutför det här steget för varje bak stötdämpare.
4

Byt chock arm (s) i fästet och fäst med mutter och bult par som togs bort under justeringen. Fäst dem ordentligt (120 fot pounds) för att skydda mot slitage och skaka som kan åtfölja ett dragrace liftoff. Använd en lineup verktyg som en träpinne för att vara säker på att du inte skada gängorna på fästbultarna, eller insidan av justerbara dra chock arm ögla, som roterar inuti en krage.
5

Dra spolen över fjädern så att den har tillräckligt med spänning i den för att skapa pressa tillbaka mot toppen av chocken mössa, men inte tillräckligt för att få böjning på våren, som ser ut som en böjd eller utskjutande delen. Eftersom belastningarna kräva att fjädrar och stötdämpare vara kompatibla vid olika inställningar, se din coil-over fjädrar kapas till rätt längd om inte köpas med justerbara stötdämpare.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/hydraulics/96933.html

Previous:
Next:

hydraulik

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.