Buick Powermaster System Specs

Buick Powermaster är ett elektro-hydrauliskt bromssystem installerat i turboladdade Buick bilar 1984-1987. Det är en hög prestanda broms booster som blev populär med införandet av Buick Grand National 1982. Buick Grand National tog sitt namn från NASCAR Grand National racing serien. Buick tillverkades endast 215 modeller 1982. Förutom Grand National, gick PowerMaster bromssystem i T Regal, Turbo, T-typ och bilar GNX. Ackumulator

En ackumulator glödlampa butiker lufttryck som hjälper till att stoppa fordonet i en nödsituation som hydraulsystemet misslyckande. De ger också momentant flöde av vätska till bromsarna under ett sådant fel. Den ursprungliga ackumulator glödlampa för Powermaster bromssystemet har en slät yta. Du kan ta bort den med hjälp av en fast nyckel vid basen av lampan. Bytet ackumulator har en mutter gjuten Hex och en rund gul varningsetikett på sitt ansikte.
Fram bromsledningen Hose

bromsledningar foder bromsvätska till bromsarna i fordonet. De är gjorda av gummi och rostfritt stål. Buick PowerMaster bromssystem front-broms-line slangar kommer i en tvådelad rostfritt stål slangpaket. De går från portionering ventilen till huvudcylindern. Department of Transportation intygar slangarna för säkerheten.
Blödning Bromsar

Blödning bromsar är en process för rening luftbubblor från bromsledningarna av hydrauliska bromssystem . Detta är nödvändigt eftersom luftbubblor i bromsledningarna sänka hydraultrycket i systemet. Processen för blödning PowerMaster bromssystemet måste ske i en viss ordning, nämligen, höger bak, vänster bak, höger fram och vänster fram. Huvudcylindern måste innehålla vätska vid alla tillfällen under detta underhåll.
Roll Kontroll

rulle kontrollen är också känd som en linje lås. Det är oftast en solenoid som föraren aktiverar med en kontakt knapp eller omkopplare. Så länge föraren har knappen intryckt, de främre bromsarna förblir låsta eftersom bakhjulen roterar fritt. Denna manöver sparar slitage på växellåda, bakre änden och fordonets bromsar. Rullen kontrollen är mellan kombiventilen och bromsar fram i Buick Powermaster bromssystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/hydraulics/96946.html

Previous:
Next:

hydraulik

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.