Hur man bygger en bil Hauler Ramp Truck

Bygga en bil dumprar ramp lastbil innebär att omvandla en semi eller tung lastbil till en som kan lasta och transportera bilar. En semi har redan dragkapacitet för ett stort släp, men det kommer att behöva en omfattande egen flak om den inte har en. Detta kommer att kräva någon kunnig i att bygga och modifiera extra stora fordon som vet hur man bygger ett flak stark nog att hålla flera små fordon. Saker du behöver
semi lastbil
flak förlängningar
svets-och skärmaskiner
Axlar Truck hjul och däck
Chains
Visa fler instruktioner

1

Få en cab från en stor lastbil, som en semi-traktor. Du vill ha något som är stark nog att bära flera bilar, speciellt om det finns en tillräckligt lång flak redan installerat. En super-duty pickup kan fungera om du planerar att endast bogsering en eller två bilar. Du kan behöva skära bort sidorna av sängen och bakluckan.
2

Förläng lastbilens flak vid behov. Kom ihåg att du behöver en säng som kommer att stödja minst ett fordon på 3000 kg. eller mer. Du kan köpa förlängningar flaket, men du måste antagligen flera sammankopplade och ovanpå varandra för mer styrka. Detta bör omfatta svetsa ihop dem.
3

Stötta sängen med minst ett extra hjul och axel. Axeln ska vara minst lika stark som de på den huvudsakliga lastbilshytt och kommer att behöva två hjul och däck på varje ände. Dessa axlar behöver inte vara ansluten till rattstången utan måste anslutas till sängen.
4

Bifoga en ramp till slutet av sängen. Denna ramp måste utvidgas till marken så bilar kan laddas på sängen och vara fällbar så att man inte drar under körning. Rampen kan skjutas uppåt på gångjärn eller skjuts på stora sängen på en bild. Använd en annan del av flaket förlängning för rampen.
5

Connect stål kedjor eller rep till flaket. Dessa måste loopas genom undersidan och baksidan på toppen och kommer att användas för att binda och säkra bilarna lastas på trucken med sina hjul. Du kan behöva skära hål i sängen för att slinka kedjorna igenom.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/hydraulics/96932.html

Previous:
Next:

hydraulik

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.