Hur sänka en Triumph Bonneville T100

Det finns två stora anledningar till varför någon skulle vilja sänka en motorcykel. Den första är för dragracing, och om det är därför du gör det, kanske du borde ha det gjort professionellt. Det andra skälet är att cykeln är bara lite för högt för dig. Den Triumph Bonneville T100 har en sitthöjd på 30,5 inches. Generellt sett bör du kunna placera båda fötterna på marken bekvämt om du har en innersöm ca 30 inches, eftersom stolen kommer att komprimera en bit under din vikt. Om du behöver en tum eller så kan du ha möjlighet att enkelt justera förspänningen inställningarna på de bakre stötdämpare. Annars måste du ändra hela suspensionen. Saker du behöver
Set med metriska skiftnycklar
Eftermarknad stötdämpare
Visa fler instruktioner
Justera bakre chock förspänning
1

Placera cykeln på en cykel lyfta och höja den tills den bakre däcket har helt rensat marken.
2

Tryck upp den bakre stötdämparen förspänning justering tills du kan stänga av den. Välj en annan inställning. Generellt kommer högre preload resulterar i lägre sitthöjd, och lägre i en högre sitthöjd.
3

Upprepa processen för den motsatta sidan chock.
4

Sänk cykeln off av hissen och sitta på den för att testa den.
5 p Om det fortfarande är för högt, försök igen. När du har nått den högsta preload inställningen, och om du fortfarande inte kan placera båda fötterna på marken, måste du ändra fjädring.
Byta bakre stötdämpare

6

Placera cykeln på en hiss och lyfta upp det från marken så att båda hjulen inte längre vidrör marken.
7

Placera en kloss under bakhjulet.

8

bort både toppen och botten bult från varje stöt och försiktigt dra i båda ändar av chocken samtidigt. Dra inte det, eftersom detta kan leda till att cykeln faller av stativet.
9

Installera de nya, kortare stötar. Att anpassa dem, lyft bakhjulet tills både de övre och nedre monteringshål är inriktade på en gång.
10

Bolt de nya chocker mot ramen med bultarna som borde ha kommit med satsen. Använd inte de gamla bultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/hydraulics/96944.html

Previous:
Next:

hydraulik

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.