Hur man öka hästkrafterna i en 2003 Hyundai Tiburon

Hyundai Tiburon var en sportig front-wheel-drive bil från koreanska tillverkaren Hyundai som hade förvånansvärt stilig coupe styling. Även om Tiburon är inte längre i produktion, är det fortfarande ett bra köp på andrahandsmarknaden. Och som de flesta sport kompakta bilar, tar denna modell väl till en liten förbättring och tuning för mer kraft och prestanda. Det finns ett antal olika sätt att öka Tiburon ’ s hästkrafter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion Electronic Specialty fordonsindustrin verktyg
Visa fler instruktioner
1

Installera en CAI (kall luft intag). Detta är en av de vanligaste ändringarna som ägare av moderna bilar gör när de försöker få mer makt från sina bilar. Lager luft lådor begränsar mängden luft som tillförs motorn, och ju mer luft motorn blir, desto mer ström är det potentiellt kan göra. En CAI har stor diameter rör och en större kon filter som gör att mer luft in i intaget. För att installera en, skruva isär den befintliga luften rutan från motorrummet och koppla bort den från intaget. Installera den nya intag, se till att filtret är placerat för att få massor av frisk luft.
2

Byt lager, restriktiv avgaser. Mest ursprungliga avgassystem är mindre än optimal, vilket saktar och begränsar flödet av förbrukade avgaser när de lämnar motorn. Installera en större diameter avgaser parat med en mer lättflytande ljuddämparen kommer att frigöra dolda kraften i din motor och, som en bonus, får det att låta bättre - eller åtminstone starkare. Installation av en prestanda avgassystem bör göras av en professionell butik, eftersom det tar speciella verktyg såsom svetsare, pipe cutter och en hiss för att komma avgaserna.
3

Installera ett rörformat header på en fyrcylindrig Tiburon eller ett par i sidhuvudet på en V6-powered Tiburon i stället för lager grenröret. Fördelaren är den komponent som dirigerar tillbringade avgaser från huvudet till avgasröret. Lager grenrör är gjutna, vilket resulterar i mindre än optimala inre passager samt grov interna ytor, som båda kommer i vägen för smidig, snabb flöde av avgaser. Tubular rubriker har större interna och släta väggar, som får avgaser ur motorn snabbare. Headers fungerar bäst med en prestanda avgassystem och intag. För att installera dem, måste beståndet grenrör tas bort och rubriker bultas fast i deras ställe. Kontrollera lokala lagar för att se till att rubriker är lagliga gatan.
4

Installera ett lättare svänghjul. Lager Tiburon svänghjul är tyngre än de behöver vara. Eftersom de ’ åter bultade på veven och snurrar när motorn är igång, desto ljusare blir bättre. En lättare svänghjul låser latent hästkrafter och tillåter att motorn rev snabbare också. Ett nytt svänghjul bör installeras när en ny koppling sätts in för att göra jobbet enklare. Konvertera motorn tvingas induktion
5

. Detta är ett populärt sätt att få mer makt från Tiburon, men det är också en av de dyraste. Tvingad induktion med en turbo eller kompressor styrkor mer luft i motorn för en stor makt vinna. Antingen en av dessa typer av byggsatser bör installeras av någon som känner till denna typ av omvandling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95411.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.