Mustang X-Pipe vs H-Pipe

Själva handlingen att äga och köra en Mustang säger något om en bakom ratten, så, modifiering och anpassning verka som något av en logisk utveckling från köpbeslut själv. Besluta om rätt avgas crossover för din ansökan kan i slutändan komma ner till meddelandet du är ute efter att göra om dig själv och din ponny val. Avgassystem Basics

En sann dubbelt avgassystem, åtminstone på en V-8, fungerar som ett par fyrcylindriga avgassystem, vänster-och höger-side avgassystem är helt oberoende från varje andra. Även om detta kan verka som ett perfekt scenario för flöde, dubbelt avgassystem system tenderar att stöta på problem när ojämnt tryck pulser från motorn "stack upp" i slangen. Dessa högtryck områden fungerar som en kork i avgaserna, ökar mottrycket och råna hästkrafter. Installera en vågröret bara förbi header samlare länkar avgasrören, ger en kudde för avgas pulser och minska tryckinducerad begränsning i systemet. Addera X-Pipe vs H-Pipe

X-pipe och H-pipe är båda typerna av avgaser delningsfilter, uppkallad efter formen på slangen skede. En H-röret är bara en rak sektion av slang som går från sida till sida, som förbinder de enskilda avgasrören och skapa ett "H"-form när den betraktas från botten. Du kan tänka på en X-pipe som ett par 45-graders sektioner avgas rör placerade rygg mot rygg. Hellre än att tvinga tryckpulserna att expandera i en riktning, tillåter X-pipe pulser från ett rör för att smälta in pulser från andra, och sedan flyta smidigt in i vilket som utloppsröret ger minst motstånd. Så H-röret minskar trycket byggs upp, medan X-pipe blandningar och omdirigerar den.
Makt vinster Med en Stock Motor

X-pipe inte erbjuder några teoretiska fördelar jämfört med en traditionell H-pipe crossover, men det beror på röret, motorn och kammen. Turbulens i kopplingen området kan uppväga de potentiella vinster i puls balansering, och kan, i sig, utgör en begränsning av flödet. I allmänhet är en mera gradvis - säg 25 eller 35 graders - böj och ett större område för kopplad bidrar till att minska turbulensen medan fortfarande bevara puls balans. I ett test som utförs av 5,0 Mustang Magazine på en 240 hästkrafter 1992 GT, förlorade X-pipe stadigt 1 och 4 hästkrafter under 4600 rpm, över 4600 rpm, fångade X-röret upp och överträffade H-röret strax under motorns 5400 -rpm redline.
makt vinster med en modifierad motor

Car Craft Magazine såg helt olika resultat när det testade en X-pipe och H-pipe på sitt projekt 1986 5,0 Mustang, som gjorde 333 hästkrafter med öppna headers. Den här gången, minskade en 2 1/2-tums avgaserna med en H-pipe vågröret hästkrafter till 323, medan X-pipe avgassystem, otroligt, sattes 2 hästkrafter för totalt 335 hästkrafter. Men minns från det sista avsnittet att X-pipe förlorade på allt under 5400 rpm, detta starkare motor toppade på 6300 rpm, jämfört med den ganska aktiemarknaden motorns 5.000 rpm topp. Så, är slutsatsen här att, åtminstone så länge som 5,0 är berörda, fungerar X-pipe bäst med motorer som topp vid högre varvtal än beståndet motorns kam inställning skulle tillåta.
Sound

Medan de flesta av oss skulle vilja påstå att vi köper allt på grund av att göra direkt effekt, det finns ingen skam i att göra några eftergifter till estetik. H-rör och X-returledning drastiskt olika resultat i termer av avgasljud. Om du letar efter en choppier och mer muskulös ljud, sedan H-rörets förmåga att hålla tryckvågor isolerade i separata ledningar kommer att ge dig det klassiskt distinkt anteckning du letar efter. Blandning pulserna med en X-pipe kommer att ge dig en högre, mjukare och mer exotiska ljud som fungerar bättre om du har side-exit avgas rör. Senare modell Mustangs, med sina högvarviga, sparsamma kraftverk, tenderar att låta lite konstigt med H-rör, men sjunga som Pavarotti med en X-pipe.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96854.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.