Hur får man fler hästkrafter ur en gammal bil

Gamla bilar ofta saknas i prestanda, särskilt i hästkrafter avdelningen. Lyckligtvis är det relativt lätt att lägga hästkrafter till en äldre motor och uppgradera bilens prestanda. Plus, de lagar och restriktioner för modifiering äldre fordon tenderar att vara mer överseende. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion Electronic Specialty fordonsindustrin verktyg
Visa fler instruktioner
1

utföra en grundläggande tuneup. Se till att motorn är igång ordentligt innan du utför några större ändringar. Ta och kolla tändstiften att se till att de inte är smutsiga. Om tipsen ser sotig eller fet, byt ut dem. Kontrollera att tändkablarna inte är spruckna eller trasiga. Kontrollera också de punkter i distributören se till att de inte bränns. Byt ut dem om det behövs.
2

Installera ett mer fritt flöde avgassystem. De flesta bilar kan dra nytta av en större diameter avgassystem. Lager avgassystem är oftast mindre än optimalt i diameter. En större diameter avgassystem och prestanda ljuddämparen tillåter motorn att arbeta mer effektivt och producera mer makt. Exhaust installationen kräver vanligtvis användning av en hiss och speciell svetsning och skärande verktyg och bör göras av en professionell avgaser butik.
3

Byt grenrör med runda huvuden. Detta är ett bra komplement till en större diameter avgassystem. Lager grenrör har mindre inre passager för gaser att resa igenom och är dekorativ rappning, så att luftflödet avbryts. Tubular rubriker har mjukare inre väggar, färre böjar och är större diameter. Unbolt befintliga förgreningsröret från huvudet och avgassystemet. Bolt på nya header med en ny packning.
4

Uppgradera tändsystemet. De tändsystem på gamla bilar är oftast ganska föråldrade. Om bilen har punkter, ersätta dem med en elektronisk tändning. Också installera moderna tändstift som kommer att bränna mer effektivt och med större diameter tändstift kablar plugg som skickar mer gnista till motorn.
5

Byt lager svänghjul med en ljusare. Lager svänghjul är oftast ganska tunga och eftersom de är skruvade till slutet av vevaxeln, de råna kraften från motorn, eftersom vevaxeln måste arbeta så mycket svårare att slå. Installera ett lättare svänghjul gör att veven att snurra effektivare och motorn att producera mer makt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95410.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.