Hur till Öka Rx8 Vridmoment

Mazda RX 8 är en stor sportbil och utgör en utmärkt bil duk för en tuner för att arbeta med. Däremot satte det inte ut en stor mängd vridmoment för en sportbil, i stället förlitar sig på sin lätta vikt. Genom att öka vridmomentet, kan du öka accelerationen av Mazda RX 8 och förkorta dina 0 Till 60 mph gånger. Vridmomentet kan ökas genom en re-flash i motorns styrenhet och med en turboladdare. Saker du behöver
bilverkstad
ECU blottare
Turbo
Dynometer
Race Spec däck
Visa fler instruktioner
1

Hitta ett Autoshop som specialiserat sig på Mazda tuning. Eftersom RX 8 använder en roterande motor, är det inte som andra bilar. En roterande motor använder inte kolvar och cylindrar som vanliga motorer. Den använder en triangulär kam som roterar i en oval formad kavitet. De antändning snurra kammen, och därmed kamaxeln, för att generera ström. På grund av detta hjälper det att ha en mekaniker som specialiserat sig på dessa typer av motorer.
2

Flash motorstyrenheten med anpassad mjukvara. Motorstyrenheten går motorn, från bränslet luftblandningen till den myriad av andra elektroniskt reglerbara variabler. Det finns kanske mjukvarupaket och mekaniker kommer att kunna rekommendera den bästa för dig. Välj en som kan fungera bäst med en turboladdare.
3

Montera en turbo till den roterande motorn. En turbo använder avgaserna att hjälpa till att snurra en turbin som shoves luft i motorn. Ju mer luft i förbränningskammaren, desto starkare förbränningen. Men detta kräver finjustering, speciellt med en roterande motor, för att undvika att blåsa upp motorn. En dynometer används för att testa effekten av en bil genom att låta den köra på rullarna. Du måste använda en dynometer att finjustera både turbo och ECU blinkande.
4

Fit race spec däck till dina fälgar. Även om din motor ger ut mer vridmoment, kan det bara användas om dina däck kan hålla kontakt med vägen. Race spec däck hjälper dig att hålla grepp även med större mängder vridmoment, hjälper att förhindra hjulspinn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96270.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.