Typer av Shifters för en Dana 20 Transfer Case

The Dana 20 är en fördelningslåda som har ett rykte om robusthet och tillförlitlighet. Det används främst i äldre jeepar, men det användes också i International Harvester och General Motors lastbilar. The Dana 20 är populärt med off-road entusiaster som en eftermontering i fyra-hjulsdrivna fordon på grund av sin tuffa konstruktion och kompakt storlek. The Dana 20 kan modifieras med lägre utväxling och flera reglage. The Stock Dana 20

lager Dana 20 fördelningslåda har två lägen och två hastigheter. Det erbjuder fyrhjulsdrift och tvåhjulsdrift. Det erbjuder också en hög räckvidd (för motorvägshastigheter) och ett lågt område (för långsam, off-road resor). Den högsta intervallet är 1:1, vilket innebär att ingen nedväxling. Den låga intervallet är 2:1, vilket innebär att fordonets totala utväxling sänks, minskar bilens toppfart men ökar vridmomentet till hjulen. Ett lager Dana 20 har endast en shifter, så det är bara i stånd att antingen tvåhjulsdrift eller fyrhjulsdrift.
Olika Shifters

Ombyggnadssatser och adaptrar finns att installera Dana 20 i många terrängfordon. Dessa konverteringssatser kommer med olika stilar av reglage som endast kommer att passa ett visst bilmodell. Till exempel kommer den shifter från en Jeep CJ5 fungerar inte i en International Harvester Scout. Dessa reglage är utformade för att passa genom golvet tunneln av fordonet med ett minimum av skärning. Samtidigt är de utformade för att rensa instrumentbrädan och fortfarande tillåta en ordentlig rörelseomfång under växling. Varje märke och modell av fordon kräver en annan shifter att passa Dana 20 överföringen.
Twin Stick omvandlingar

En populär uppgradering för Dana 20 är kallas en "Twin Stick Conversion." Detta ger terrängbil med mer utrustning och alternativ hastighet än ett lager Dana 20. Alternativen är två-hjulsdrivna hög, två-hjulsdrivna låg, fyra-wheel-drive hög och fyra-wheel-drive låg. Twin-stick är konverteringen inte alltid utföras då en Dana 20 är installerad på ett fordon. Det är dock ofta installeras av off-Roaders som bygger sina fyra-hjulsdrivna fordon för de tuffaste terrängen.
Shifter Construction

Eftermarknad shifter konverteringssatser är byggd av tunga rostfritt stål. De reglage har tillräckligt med styrka för att stå upp mot missbruk av off-road bruk utan att böja. De motstår också rost - en fördel i ett fordon som kan drivas genom bäckar och som kan eller inte kan ha en topp för att skydda den från regn. Enkla och dubbla stick reglage finns i en mängd olika former och längder, beroende på fordonets den installeras i. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96492.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.