Lägga till fler hästkrafter till din Camaro

Sedan introduktionen på 1960-talet, har Chevrolet Camaro gått igenom flera redesigns och omkonfigureringar under åren. Liksom andra Pony bilar som Mustang, är Camaro en mycket populär bas för en modifierad gata bil. Det finns gott om delar tillgängliga för dem till rimliga priser och Camaros är också oftast lätt att arbeta med. Oavsett om du vill åka vild eller mild, det finns flera olika sätt att få mer kraft ur din Camaro ’ s motor. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion Electronic Specialty fordonsindustrin verktyg
Visa fler instruktioner
1

Uppgradera tändsystemet. De flesta Camaro motorer, särskilt om de ändras, kommer att gynnas av ett bättre tändsystem. Tändsystemet avgör hur mycket gnista motorn blir, och ju mer gnista bättre, särskilt om motorn är modifierad för att få mer luft och bränsle samt. En elektronisk tändning ersätter punkterna på äldre Camaros med en optisk trigger och är enkel att installera i fördelaren. Det finns också dyrare elektroniska tändningar och elektroniska distributörer.
2

Installera en prestanda avgassystem. Detta är Tuning 101 när det kommer till nästan alla Camaros. Lager avgaser är mindre än optimal i diameter och lager ljuddämpare är främst avsedd för brusreducering och inte prestation. En större diameter avgas kommer att få tillbringade avgaser ut ur motorn mer effektivt och gör det möjligt att göra mer ström. Plus, kommer din Camaro låter som det var avsett. Ett avgassystem bör installeras av en professionell som är bekant med de verktyg och tekniker för att göra och eller installera avgaser.
3

Byt grenrör med rubriker. De grenrören är bultade till Camaro ' s huvuden och är de delar som förbrukade avgaser från motorn färdas genom på sin väg ut ur motorn. Ju bättre luft kan strömma ut, desto mer ström motorn kan potentiellt göra. Lager grenrör är oftast gjutna, vilket innebär tjockare väggar, tunnare passager för luften att färdas genom och ojämna ytor, som hämmar luftflödet. Tubular rubriker har släta väggar och större passager, så att motorn körs mer effektivt och kan göra mer makt. Ta bort grenrören från huvudena och sedan installera rubrikerna i deras ställe.
4

Installera en kall luftintaget. Detta gäller för nyare Camaros som utnyttjar bränsleinsprutning. Den kalla luften intag består av stora diameter slang och ett stort filter. Detta ersätter luften rutan, vilket i lager form inte brukar strömma luft till motorn så effektivt som det kunde. En CAI levererar långt mer, tät, kall luft till motorn och kan realisera vinster på upp till 20 hk. För att installera, ta bort luften rutan varifrån det bultar i motorrummet och där den ansluter till intaget på motorn. Installera den nya luftintaget enligt de medföljande anvisningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95412.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.