Hur man Crank en torsionsstav

torsionsstavarna på en lastbil eller SUV förbinder front-end styrinrättningen till centrum tvärbalk hos fordonet fäst vid ramen. Torsionsstavar gäller tryck nedåt på den främre länkarm. Den bakre delen av torsionsstavarna (ansluten till tvärbalk) har ankare armar med bultar som kan justeras för att öka trycket nedåt och lyft den främre delen av fordonet. De kan också justeras för att minska trycket och sänka fordonet. Krängningshämmare justeringar ger ett billigt sätt (annat än en lift kit) för fordonsägare att öka sin främre ride höjd, antingen av estetiska skäl, eller för att rymma tillsatta eftermarknaden alternativ, som en tung snöplog fastsättning. Saker du behöver
Alignment rack (med vågrätt läge) katalog Måttband glasögon
Säkerhet
Impact skyddshandskar
Penetrerande smörjmedel
1/2-tums enhet
inverkan pistol 1/2-tums driva effekter Hylsnyckelsats
Hand skiftnyckel satt
Assistant (hjälpare)
Visa fler instruktioner
hur man ska vrida en torsionsstång
1

Kör bilen på anpassningen rack (eller kör på en hiss med utjämning läge) så att fordonet är nivån. Alignment rack kan komma med framhjulet gropar, men det är viktigt att fordonet är nivån för denna procedur. Om framhjulet gropar är närvarande, inte parkera bilen så framhjulen är i gropen, som sitter lägre än bakhjulen.
2

Lyft anpassningen rack och låsa den i vågrätt läge.

3

Mät varje framskärm väl (se till att använda samma plats på varje framskärm för jämförelse). Du kan mäta från centrum navet i ett hjul till fender på toppen av hjulet väl eller du kan mäta från anpassningen rack samma fender. Mät varje sida och jämföra mätningarna. Ofta kommer siffrorna mellan de två framhjulen variera.
4

Bära skyddsglasögon och skyddshandskar effekter, krypa under bilen till justerande torsionsstång bultarna (på mitten tvärbalk).

5

Spray genomträngande smörjmedel på varje justeringsbulten och på gängorna och tillåta smörjmedlet åtminstone 10 minuter för att suga in
6

Hold muttern på toppen av den justerskruven stilla med en hand skiftnyckel (vissa program kan inte kräva denna del). Använd effekten vapnet (se tips) och lämplig storlek påverkar uttaget att skärpa (medurs, ofta kallad "veva") torsion regelstång justering för att lyfta fordonets front höjd på just sidan. För att sänka fordonets front höjd du skulle lossa (motsols varv) torsion regelstång justering.
7

Din assistent kan nu mät varje sida. Justera skruvarna som behövs tills mätningarna är lika.
8

Sänk anpassningen rack och genomföra en provkörning för att reglera upphängningskomponenterna. Den provkörning bör pågå en bra 15 minuter eller så.
9

Kör bilen tillbaka till anpassningen rack och sedan mäta om. Om det finns några variationer hjul till hjul, justera torsionsstaven justerbultarna annan tid, provköra igen, och kontrollera måtten. Gör detta tills mätningarna stämmer eller är mycket nära på båda sidor efter provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94958.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.