Hur man uppgraderar ett Chip Automobile Dator

Uppgradera en bils datachip kallas "blinkar" i motorstyrenheten, eller ECU. Genom att blinka din ECU, kan du få betydande vinster i hästkrafter och vridmoment, även om detta är till stor del beroende på vilken motor du har. Det bör noteras att blinka din ECU medför att bilens garanti även om du vända blixten innan du tar den till generalagenten. Återförsäljaren kan eller inte kan ha möjlighet att upptäcka det, återigen beroende på bilen och vad blinkande system du använder. Instruktioner
1

Bestäm år, märke, modell och drivlina i bilen samt eventuella andra ändringar som tidigare gjorts till din bil. Detta är viktigt eftersom inte alla motorer kan blixtrade och allmänt flash programvara fungerar endast inom en viss familj av motorer. Elektroniken i din bil kan vara olika från andra liknande modeller som gjorts under olika år och även under samma år. Bil modifieringar kan kräva en resa till en dynometer att korrekt kalibrera blinkande programvara. Dynometers mäta effekten av en bil och behöver hjälp av en expert för att använda dessa data med en ECU blottare.
2

Bestäm vilken blottare system du behöver. Det finns tre typer av ECU blinkers: programvaran flash, den plug-in/soldered chip, och det in-line blottare. Båda har sina fördelar och nackdel, även om inte alla alternativ är tillgängliga för alla motorer och du måste forskningen din specifika märke, modell, år och drivlina. Programvaran blixten är det enklaste att installera, i de flesta fall, med programvaran laddas på de redan existerande elektronik. Den plug-in/soldered alternativet är det svåraste eftersom du måste ansluta en annan chip i kretskortet eller ens löda det på, som bär den största risken för skador. Ett nyare alternativ för en plug-in blottare är tillgänglig, varvid blixtrade chip är inkopplad mellan ledningarna som går från ECU till motorn. Detta är det enklaste att installera, är dock inte många bilar stöds för närvarande.
3

Installera programvaran blottare genom att koppla in blottare modulen till den diagnostiska porten på din bil. Vissa kräver bilen att vara avstängd, vissa kräver det att vara på. De flesta nyare bilar har denna port, men du kan behöva köpa en adapter beroende på märke, modell och årsmodell på din bil. När den är inkopplad, följ instruktionerna som medföljer satsen. De kräver oftast in koder för din valda prestanda eftersom blottare kan varierande nivåer av hästkrafter och vridmoment öka. Denna metod är reversibel, i de flesta fall, även om vissa blixtar kan endast återställas av speciella maskiner hos återförsäljarna.
4

Installera plug-in chip genom att öppna ECU rutan på bilen efter att stänga av din bil. Placeringen av ECU varierar beroende på märke, modell och årsmodell på din bil. Satsen kommer att berätta var att koppla in plug-in chip, vilket är oftast den diagnostiska porten. För att installera löda chip, du vanligtvis måste ta bort ett annat chip eller fästa chipet vid en korsning. Iakttag försiktighet och, om du har några tvivel, söka experthjälp. Du kan skada din bil om du ansluter fel ledningar med lod. Denna metod är irreversibel.
5

Installera plug-in i-line flasher, som befinner sig på ett chip i en särskild tråd. Leta vajern från ECU till motorn. Bilen måste vara avstängd när du ansluter kabeln i. Slå på bilen och du bör ha en omedelbar effekt vinst. Om du vill återgå till lager prestanda, stänga av bilen, koppla ur kabeln och anslut den gamla tråden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95743.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.