Hur du ändrar färgen på en 2001 Lexus IS 300

Måla en bil är ett stort jobb, men att ändra färgen på hela bilen är ett mycket stort projekt. Ändra färg på en bil innebär ett omfattande arbete, från avlägsna delar, förbereda ytan och måla allt. A 2001 Lexus IS 300 har metallic eller pearl färg, beroende på den exakta färgen. Detta involverar en trestegs lacksystem, som är mycket svårare att tillämpa än en enstegs färgsystem. Ändra färg på en 2001 Lexus IS 300 tar skicklighet och erfarenhet. Saker du behöver
Verktyg Dual action sander
220 grit sandpapper
400 grit sandpapper
maskeringstejp och papper
sprutpistol
Primer
Paint
Metallic eller pearl färg
Klarlack måla
Visa fler instruktioner
1

Ta bort alla delar med färg runt dem. Detta inkluderar de delar i motorrummet, eftersom motorrummet är målad för att matcha utsidan av Lexus. Om din IS 300 är svart eller vitt och kommer att matcha den nya färgen, är det okej att lämna det om du inte vill att hela bilen ska vara samma färg. De flesta människor kommer inte se insidan av motorrummet.
2

Öppna dörrarna och ta bort dörrpanelerna. De dörrposter har samma färg som det yttre och behöver bytas. Ta bort gummilister runt dörren och dörröppningen. De dörrposter kan ses varje gång dörren öppnas.
3

Öppna bakluckan och ta bort mattan materialet på bagageluckan. Även bort gummilister runt locket och runt toppen av stammen. Om bilen är svart eller vitt, eller en färg som kan samordna med den nya färgen, kan insidan av stammen vara ifred. Det kommer endast att synas när stammen öppnas. Hela bilen med en dubbelverkande slipmaskin och 220 grit sandpapper
4

Sand. Sand ner till den ursprungliga primern eller till plåten på varje yta som ska målas. Det är okej att ha bara fläckar av ren metall och matt grundfärg i andra.
5

Place fordonsindustrin maskeringstejp och papper över alla områden och delar av bilen som inte ska målas. Täck fönsterglaset, däck, hjul, lampor, kromlist, grill och nyckelhål.
6

Spray en måttlig lager primer över hela bilen. Håll sprutpistolen sex till åtta inches från ytan av bilen. Flytta sprutan vänster och höger, slighly överlappar varje slag. Låt primern torka i 30 minuter. Använd 400 grit sandpapper att slipa primern lätt. Blöt sandpapper och hålla den blötläggning medan slipning bilen. Detta jämnar ut ytan och förbereder den för färg. Skölj bilen och låt den torka.
7

Spray basen färgskikt på ytan, med samma spruttekniker används med primern. Applicera 04:57 färgskikt, tillåter fem minuter för varje skikt torka. Applicera pärla eller metalliclack ovanpå rockar basfärgens. Använd mellan tre och åtta lager av denna färg. Låt det torka i 30 minuter. Lägg tre till fem lager av klarlack måla och låt det hela torka i 24 timmar innan du hanterar den ytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86325.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.