Hur till Öka Air Flow på Dodge 3.9L Spjällhus

Den spjällhuset på en Dodge 3.9L motor styr luftflödet in i insugningsröret vid luftintaget röret. Ett spjällhus plattan öppnar och stänger för att dra in luft i grenröret. Den mängd luft som dras beror på hur ren spjällhuset, de ombord elektronik styr konsumtionen av luft, mängden luft som sugs in intaget plenum och volymen och tätheten av luft överförs via luftintaget. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
Spjällhus renare
diskborste
Handduk
Mass luftflöde sensor renare
Throttle kit kropp spacer
Bromsdelar renare
Kall luftintag kit
Olja impregnerat luftfilter
Visa fler instruktioner
Spjällhus Rengöring
1

Koppla slangen luftintag från luftfilterboxen och spjällhus mun. Ta bort alla vakuumrör och elkontakter från insugningsröret. Ställ röret luftintaget åt sidan.
2

Spray spjällhus rengöringsmedlet på några mörka avlagringar i munnen på spjällhuset. Använd en nylonborste för att få bort avlagringar och spraya igen. Torka bort avlagringarna med en handduk.
3

Håll spjällhuset plattan öppen. Spraya renare in i halsen av gaspedalen kroppen och på baksidan av spjällhuset plattan. Om det finns ett hål i spjällhuset plattan, spraya rengöringsmedel i den. Skrubba halsen, plåt och hål med borste tills avlagringarna lossas. Fortsätt sprutning och lossa insättningar tills metallen exponeras. Torka bort så mycket av de insättningar som du kan nå.
4

Spray resten av renare i halsen av spjällhuset att ta bort så mycket av de återstående insättningar som möjligt. Återanslut röret luftintaget.
5

Starta motorn. Det kan ta flera försök, på grund av närvaron av spjällhus renare i intaget. Motorn kommer tomgång ungefär tre till fem minuter, sedan jämna avsevärt. Gasrespons förbättras till följd av ökade luftflödet in i intaget.
Luftmassemätare Sensor Cleaning
6

Lokalisera massa luftflöde sensor (MAF) på ditt fordon. Om sådan finns, är MAF sensorn placerad i banan för luftintaget. En elektrisk kontakt ansluts till utsidan av MAF-givaren. I många Chevrolet fordon, är MAF sensorn placeras i ett avskärmat avsnitt på luftfilterlådan. På Ford motorer, är MAF-givaren ansluts oftast till luftintaget röret.
7

Lokalisera kablar hängande i vägen för luftflödet. Spraya trådarna med MAF sensor renare, vilket finns tillgängligt på bildelar butiker. Låt sensorn torka.
8

Byt eluttaget och luftintaget slang, och starta motorn. En ren MAF sensor tillåter motorn att korrekt mäta den mängd luft som krävs av motorn för förbränning. Smutsiga sensorer resulterar i mindre luft dras in i spjällhuset än vad som behövs.
Spjällhus Spacer
9

Koppla röret luftintaget som beskrivits för spjällhuset rengöring ovan.
10

Ta bort alla vakuumslangar eller tillbehör som är anslutna till spjällhuset som förhindrar borttagning av spjällhuset från intaget plenum.
11

Lossa och avlägsna den kvarhållande bultarna spjällhuset till intaget plenum. Det är oftast 05:56 bultarna som håller spjällhuset på plats.
12

Rengör intaget plenum och botten spjällhuset. Spraya broms delar renare på en trasa och torka bort eventuellt skräp. Torka från insidan av hålet till motorn för att undvika att driva skräp i intaget.
13

Position spjällhuset spacer packning, spjällhuset spacer och spjällhus packningen över intaget plenum hålet. Spjällhuset spacer kit bör innehålla dessa delar, samt längre bultar för att fästa spacer mellan spjällhuset och intag plenum.
14

Placera spjällhuset över spacer och packningar och justera bulten hål. Skruva i de medföljande skruvarna för att fästa delarna till intaget plenum.
15

Återanslut alla vakuumledningar eller delar som togs bort. Anslut röret luftintag och starta motorn. Spjällhuset spacer ökar volymen av luften i spjällhuset.
Kallt luftintaget
16

Koppla bort alla vakuumledningarna och elkontakter från luftintaget röret. Lossa luftfiltret röret från luftfiltret rutan och spjällhuset. Ta bort röret luftintaget och ställ åt sidan.
17

Frigör luftfilterboxens lock och ta bort luftfiltret. Unbolt luftfilterboxen från fordonets chassi.
18

Installera kalla kit luftintaget enligt tillverkarens anvisningar. Denna typ av kit tätningar eller block motortemperaturer från uppvärmning av inkommande luft. Kallare luft är tätare. Den tätare luft är, desto större mängd syre finns tillgängligt under förbränningsprocessen. Mest kall luftintaget kit ökar också storleken på luftfiltret för att möjliggöra en större volym av luft genom insugningsröret. Addera Luftfilter Byte
19

Öppna luften filtrera box. Lås upp den övre delen av luftfiltret rutan och ta bort locket.
20

Lyft luftfiltret ur luftfiltret rutan. Rengör insidan av luftfiltret rutan för att ta bort damm och skräp.
21

Installera oljeimpregnerat luftfilter i luftfiltret rutan. Stäng locket och fäst den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96539.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.