Oversize Vs. Undermått Engine Bearings

Den genomsnittliga motorn använder två grundläggande typer av split-skallagren: de Vevlager som sitter mellan vevstaken och stången journal på vevaxeln och lagren som sitter mellan huvudlagret tidskrifter och motorblocket. Under-och överdimensionerade lager är två verktyg som maskinbyggare använder för att föra allt tillbaka till spec efter en större ombyggnad och maskinens arbete. Grunderna

En färdig lagret är som en ring, den har en ytterdiameter och en innerdiameter. Den yttre diametern hos lagret är det som passar in i motorblocket, och vevaxeln vilar på den inre diametern. En överdimensionerad lagret har samma innerdiameter men lite mer material på utsidan diameter. En underdimensionerad lagret mäter samma utsidan men är tjockare på insidan. Till exempel, om en färdig bäring mäter 3 inches på den yttre diametern och har en tjocklek lager metall av 0,20 tum, då dess innerdiameter kommer att mäta 2,40-tum. Lägg 0.10 tum tjocklek på insidan för att skapa ett underdimensionerat lager och du har fortfarande 3 inches på utsidan men 2,30 inches på insidan.
Förstoringar lagerapplikationer

En överdimensionerad lagret är en som passar in i ett större hål i motorblocket, i hålet skapas genom bultning de viktigaste locken till motorblocket. Du kanske undrar hur exakt detta hål skulle bli större i första hand, trots allt, lagret normalt inte skulle snurra mot blocket, så det finns ingen anledning till det yttre lagret eller blockera att bära. Lagren kan och göra snurra i blocket ibland, men oftare än inte, överdimensionerade kullager finna användning i block som har line-uttråkad. Detta förfarande innebär bultning elnätet till blocket och kör en stor cylindrisk fräs igenom dem alla. Detta får alla de genomsnittliga lagren i perfekt linje, ökar lagrets livslängd och minskar vibrationer och stress på veven. Överdimensionerade kullager kompensera för den mängd material som avlägsnats under bearbetningen.
Underdimensionerad lagerapplikationer

Som du kanske tror, ​​underdimensionerade lager finns användning för den exakta motsatt anledning som överdimensionerade kullager gör. Medan line-boring ett block är vanligen inte nödvändig om inte motorn är spunnet ett lager eller byggaren vill montera en perfekt skapelse, är vevaxeln bearbetning betydligt vanligare. Vevaxeltapparna bära bördan av din motor hästkrafter misshandel och är föremål för alla typer av skador och slitage. Journal scoring eller repas på grund av oljeförorening är vanligt. För att återställa tidskrifter stock jämnhet, maskinister bort precis tillräckligt med material från tidskriften ytan för att eliminera de djupaste repor. Underdimensionerade lager kompensera för den mängd material som avlägsnas under denna bearbetningsprocessen
Överväganden

Lager behöver inte vara just överdimensionerad eller bara liten,. Många antika maskinbyggare kommer både line-borrning blocket och maskinen vevaxeln att använda mer moderna lager avsedda för en helt annan motor. Till exempel, säga att du har en gammal Bentley motor och du vill få det att fungera, men ingen gör delar till den. Om motorns huvudlager borrningar åtgärd 2.650 och vev tidskrifter åtgärd 2.450, kan du få de viktigaste hålen bearbetas till 2.64 och veven till 2,45, som skulle tillåta dig att använda den billiga och lättillgängliga små block Chevy huvudlager för initial montering och eventuella framtida ombyggnader.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96794.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.