Hur man tar bort DPF Powerstroke

diesel partikelfilter är en anordning som monteras på moderna dieselmotorer, som Ford Powerstroke. Den tar bort sot ur avgaserna, minska föroreningsnivåer och eliminera den svarta avgaser typisk för dieselfordon. Ett fordon ägare har för avsikt att ta bort DPF-systemet för att få lite mer kraft och effektivitet bör ha i åtanke att om du installerar ett kit DPF delete kan medföra att bilens garanti och kränker statliga och federala standarder förorenande utsläpp. Saker du behöver
DPF delete Ratchet rör
. förlängning och metrisk hylsnyckelsats
Penetrerande olja
13mm skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Powerstroke på plan mark. Krypa under och orientera dig med DPF. Det kommer att bli en stor behållare under lastbilen med värmesköldar och sensorer kopplade på framsidan och baksidan. Följ avgassystem rubriker under bilen. DPF startar om en fot bakom överföringen.
2

Spray bultarna som förbinder DPF till avgasröret och längs syre sensorer installerade i DPF med penetrerande smörjmedel.

Billiga 3

Avlägsna enda bult på klämman på baksidan av DPF
4

Unbolt sex bultarna som håller fast DPF till framsidan av avgaserna med hjälp av en 17 mm hylsa. Den mycket översta bulten håller ett fäste för tryckgivare. Det dubbla ska skruvas, så ta bort den första bulten och ta bort konsolen tryckgivare, ta sedan bort den andra bulten som håller fast DPF till avgasröret.
5

Koppla avgas gassensorer temperatur som ligger vid vardera änden av DPF genom att koppla dem till ledningsnätet som ligger nära avgas galgar.
6

Spray penetrerande smörjmedel på gummi hängare som håller DPF på plats. Använd en stor skruvmejsel för att dra DPF bort gummit hängare. DPF kommer sag nu att den inte är ansluten. Dra bort den bakre avgassystemet och ställ den åt sidan. Beroende på delete kit, kan du återanvända packningen på framsidan av DPF filtret med den nya satsen.
7

Använd en 13mm nyckel för att ta bort avgas sensorn gastemperaturen som installeras på den bakre delen av DPF: en. Installera EGT sensorn i nya DPF delete röret, placera sedan DPF bort röret i aktiemarknaden plats genom att infoga den bakre delen av delete röret in i avgassystemet, sedan rada upp fronten och sätta bultarna. Inkludera givaren fästet upptill med dubbel mutter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87336.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.