Hur man bygger en Dirt Engine Track Race

Dirt Track Racing är en specialiserad del av bil-racing, och varje motor byggd för detta ändamål krävs för att köra vid mycket höga varv per minut (RPM) under längre perioder. Förutsatt en obegränsad motor klass, kommer den perfekta motorn för en grusväg racerbil förskjuta en stor luftvolym och kunna prestera bra vid mycket höga motorvarvtal. Oavsett vilken klass bilen kommer att tävla i, måste motorn vara konstruerad för att utföra genomgående under hela loppet säsongen. Instruktioner
1

Välj ett motorblock. Detta är ett mycket kritiskt steg i motorn byggprocessen som blocket är grunden för motorn. Det finns tusentals olika kvarter mönster, allt från fyrcylindriga ekonomi motorer, till specialbyggda, 12-cylindriga racing varianter. De flesta bilar som används i cirkeln banracing utnyttjar en överliggande kamaxel, tryckstång, åtta-cylindrig design. Dessa motorer är ett perfekt val på grund av deras höga prestanda och relativt låg kostnad konstruktion.
2

Inspektera motorblocket noggrant för att säkerställa race-beredskap. Detta är en mycket omfattande process och kommer att kräva tillgång till ett fullt utrustat racing butik. Det första steget i förberedelserna motorblocket är att rengöra den via "hot-tank", som består av att sänka ner blocket i ett bad med skållhett rengöringsmedel avsedda att skala bort främmande material från metallen under. Magnaflux och /eller sonic tester är också ett vanligt test för att se till att det inte finns några strukturella sprickor i materialet. Vid denna punkt är motorn klar skall bearbetas. Bearbetning ett motorblock innebär align-honing vevaxeln och kamaxeln lager, rikta-honing cylinderväggarna och smycka blocket för att säkerställa korrekt topplocket passform. Andra eventuella förfarandena innefattar, men är inte begränsade till, och rikta in ventilsystem, avgradning och polering oljan gallerier och att minska blocket.
3

Installera reservdelar. I alla typer av racing ansökan bör lite att ingen av de installerade fabriken delar förblir i bruk efter en motor att bygga. Den mest kritiska delen val för racing cirkel spår motorer är insugningsröret, topplock och kamaxel. Dessa delar kommer att avgöra var i motorns arbetsområde mest makt kommer att produceras. För cirkel banracing, där bilen alltid rör sig med en hög hastighet, bör motorn skapar mest makt i de övre rotationer per minut, vanligen över 5500 rpm. Motorns insugningsröret bör vara en hög upphov, singel-plan design för att tillåta maximalt luftflöde vid högt motorvarvtal. De topplock bör använda sig av dubbla eller tredubbla fjädrar bikupa ventil, lätta ventiler och stort intag och avgasportar. Kamaxeln bör ha en lång insug och avgas duration, hög lyfthöjd och en smal lob separation vinkel (LSA). Motorns vevaxel, förgasare, tändning och avgassystem är av mindre betydelse, men skall väljas så att de kompletterar de tidigare nämnda delarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96104.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.