Steg-för-steg Glasfiber Sub Lådor

Om du har känt musiken kommer från en bil innan du kan höra det, har du upplevt kraften i en bra subwoofer. Dessa högtalare översätta lågfrekvent ljud till vibrationer, vilket resulterar i en puls som är känt genom bilens ram. Subwoofers hålls i anpassade lådor som överensstämmer med formen av stammen där de lagras. Du kan skapa din egen glasfiber sub box med material som finns på någon järnaffär. Saker du behöver
Maskeringstejp märkband
(tillval) katalog Plastduk
fiberglasmatta
Polyesterharts och härdare
Blandning skopor till Mixing pinnar
Billiga penslar
Såg
Rotary Tool Review Plywood
Pencil
Jigsaw
Drill
Pluggar
Limpistol
Fleece
Staple Heltäckande mattor pistol

Spraylim
Rakblad
Monteringslim
Subwoofer med fästskruvar
Skyddshandskar, kläder, glasögon och mask
Visa fler instruktioner
1

Täck området av stammen där du planerar att bygga din sub box med tre lager av maskeringstejp. Förläng tejpen ut utanför kanterna på den önskade gränsen för lådan. Om så önskas, skissa kanterna på lådan på bandet med en markör.
2

Linje resten av stammen med plastfolie, hålls på plats med fler band. Detta kommer att skydda din stam från kåda.
3

Riv glasfibermatta i 6-tums rutor. Du kommer att behöva en hel del av det, så riva upp några paket.
4

Blanda en sats av polyester glasfiber harts med dess kemiska härdare i en disponibel hink. Följ blandningsförhållandet tillhandahålls på behållaren noga att erhålla cirka 30 minuter av arbetstiden.
5

Borsta plasten på den tejpade delen av bålen.
6

Cover området i rutor av glasfiber. Överlappar dem så att inget band visar igenom.
7

Brush mer harts på glasfiber. När glasfiber blir klar, har det sugit upp all harts kan det. Arbeta ut eventuella luftbubblor med borst av borsten.
8

Applicera tre flera skikt av glasfiber torg och harts, låt det hela härda i flera timmar.
9 < p> Ta bort glasfiber, tejp och plast från stammen. Trimma ojämna kanter bort av glasfiber med en luft såg eller roterande verktyg.
10

Rita en cirkel på en bit av 1/2-tums plywood som matchar diametern på subwoofern. Mät upp en tum och rita en större cirkel runt den första. Klipp ut båda dessa cirklar med en sticksåg för att skapa en högtalare ring. Borra ett hål i mitten av den inre cirkeln för att rymma bladet.
11

Cut fyra 1/2-inch träpinnar att agera som ben för talaren ringen. Två av dem ska matcha höjden på glasfiber bas som du har konstruerat. De andra ska vara en tum eller två kortare.
12

Limma dymlingar till botten av högtalaren ring med varmt lim, som bildar en tabell form. Limma bordet till mitten av glasfiber bas med kortare ben inför framsidan så högtalaren ringen lutar framåt.
13

drapera en bit fleece över sub box och använda en häftpistol för att fästa den till högtalaren ringen. Sträck fleece runt kanterna av glasfiber och varmt lim den på plats. Detta kommer att skapa en stram hud, som huvudet av en trumma, som överensstämmer med formen av basen och ringen. Klipp bort överflödig fleece när det limmas.
14

Blanda en liten sats av harts och härdare. Borsta den på fleece och låt det torka.
15

Blanda en sista sats av glasfiber harts med härdare. Applicera fyra lager av harts och glasfiber torg på fleece, vira den runt kanterna för att binda denna nya glasfiber till basen.
16

Låt sub rutan för att torka över natten.
17

Ta bort glasfiber som täcker hålet i högtalaren ring med en luft såg eller roterande verktyg. Borra ett hål på baksidan för högtalarkabeln.
18

sträcka en bit av mattan som matchar din trunk över ansiktet av sub box och trimma den för att passa.
19

Fäst mattan till sub box med spraylim. Klipp ut högtalaren ring med ett vasst rakblad.
20

String högtalarkabeln genom det borrade hålet och limma sub box i bagageutrymmet med konstruktionsbindemedel. Låt det torka innan kabeldragning subwoofern.
21

Skruva subwoofern i högtalarens ringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87131.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.