Hemlagad Turbo Kits

Ur en teknisk synvinkel, turbomotorer fylla gapet mellan en vanlig förbränningsmotor och en stråle. Turbomotorer är kraftfulla, effektiva och pålitliga, men det bästa av dem är också otroligt dyrt. Men tror inte den hype som de måste vara, en bra Fabricator och kunniga shopper kan bygga ett turbo kit för varje motor för mindre än de flesta betalar för en turbo ensam. Den Turbos

Ett av de enklaste turbo system där ute är fjärrkontrollen eller bakmonterad turbo systemet, där man helt enkelt installerar turbos i stället för beståndet ljuddämparen. Medan platsbesparande och effektiv, kräver denna metod två turbos för att förhindra låga varv "eftersläpning."

Begagnade turbos kan vara en hel del, men se till att få en som inte är alltför använt eller skadat. Många gör misstaget att stänga sina turbomotorer medan varm, och ångra det senare efter tillagning lagren. Många begagnade turbos från privata säljare har skrotade lager, så försök att köpa din från en begagnad välrenommerade delar återförsäljare. Addera VVS

En av de största fördelarna med en bakre- mount system är att det inte kräver någon dyr turbo-specifika grenrör. De lager avgassystem rutter gaser för att driva turbos och VVS består enbart av en luftslang som kör under bilen, från turbo till insugningsröret. Två-tums diameter slangen bör vara mer än tillräckligt, något större kommer att ge uppsving mer utrymme att expandera och kommer att sakta turbo respons

Såvitt inter-kylare går, inte bry sig.. Förutsatt att den hålls borta från avgasrören, den 15 fot av aluminium intag slang kommer att göra ett bra jobb med att avleda värme själv.
Inoljning

En nackdel med en fjärr-mount inställning är att den kräver en egen oljesystem och oljepump. Sådan "rensningsrör pumpar" säljs av distributörer såsom TurboWerx och Westech för $ 150 till $ 200. Pumpen och en gallon behållare kan monteras i bagageutrymmet, men du bör allvarligt överväga att använda en värmeväxlare för att kyla oljan. En rejäl överföring kylare kommer att fungera, men se till att plombera den till trycksidan av oljeledningar, och att sätta det där det kan få tillräckligt luftflöde. Använd alltid en full syntetisk olja för turbokompressorer.
Fuel
p Om du är motorn bränsleinsprutning och du inte kör mer än 5-7 psi av uppsving, då bilens dator ska kunna kompensera för turbo. Trots detta, överväga att investera i ett högre tryck bränslepump för att kompensera för den extra trycket i insugningsröret. Ett lyft-refererade bränsletrycksregulator är ett billigt sätt att höja bränsletrycket i förhållande till ingastryck.

Högre boost applikationer kommer att kräva en fristående bränslehantering dator, och några av de billigaste och mest mångsidiga säljs genom Megasquirt. Men innan öppning som kan av maskar, är det värt att överväga att en psi i laddtryck är vanligen värd 7 till 9 procent mer effekt. Det innebär även en mild 5 psi-systemet kommer att lägga 70 till 90 hästkrafter till en 200 hästkrafter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83618.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.