Hur man kan öka HK på en Saab 9000

I 9000 var en fyra-dörrars sedan som gjorts av svenska biltillverkaren Saab. Till skillnad från den knäppa proffsiga 900, som hade mer traditionella Saab styling, har 9000 raka, konservativa linjer. Det var en mycket populär modell och är fortfarande relativt populär som en begagnad köp. Men till skillnad från vissa märken som BMW, det finns inte ett överskott av prestanda uppgraderingar tillgängliga för 9000. Men det finns vissa förbättringar som kan göras för att få mer hästkrafter från både den turboladdade och sugmotorer versioner av 9000. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion Electronic Specialty fordonsindustrin verktyg
Visa fler instruktioner
1

Installera en större diameter avgaser. Detta är en av de vanligaste och mest effektiva metoder för att öka hästkrafter av någon bil, inklusive 9000. Beståndet Saab avgaser är mindre än optimal i diameter, så de förbrukade avgaserna inte stänga av motorn så effektivt som de kunde. En större diameter avgaser och fritt flöde ljuddämparen tillåter motorn att arbeta mer effektivt och göra mer makt. Det är off-the-shelf avgassystem för 9000, eller så kan du ha en ljuddämpare butik svetsa upp ett nytt avgassystem och installera en prestanda ljuddämparen.
2

Uppgradera elektroniken. Den 9000 är ny nog att det gynnar från omprogrammerade elektronik. En föreställning chip ändrar hur mycket bränsle, luft och gnista får motorn och kan resultera i märkbara prestandaförbättringar. En enkel datachip är i allmänhet relativt lätt att installera och är dessutom lätt att återställa om du vill lämna tillbaka bilen till slut. En föreställning chip fungerar mycket bra på en turboladdad 9000, där motorn kan få upp till 50 hästkrafter.
3

Installera en prestation intag. I lager formen, är luften rutan på en 9000 restriktiv och inte låta så mycket kall luft in i motorn som en prestation filter. En större kon-filter kommer att leverera mer kall, tät luft till motorn och öka mängden hästkrafter som den gör. Detta är en enkel installation. Ta bort den befintliga luften rutan genom unbolting den från motorrummet och koppla den från intaget. Installera den nya intag i stället för luft rutan.
4

upp laddtrycket på turboladdade modeller. På modeller tillverkade före 1991, behöver du bara aktivera den justerbara uppsving ratten sitter under instrumentbrädan på förarsidan ’ s sida. Det finns en skruv i mitten av en ventil. Vrid skruven och turbo boost går upp. Bara se till att du även öka mängden bränsle som motorn får, vilket kan åstadkommas med en justerbar bränsletrycksregulator. Det bör noteras att denna mod inte bör göras om du inte är säker på vad du gör, eftersom det kan potentiellt skada motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95417.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.