Hur man installerar ett 22RE Etapp två Cam

Den 22RE är en I4 motor som används i Toyota Tacoma lastbilar från 1980-talet och början av 1990. För att förbättra motoreffekten, kan du installera kamaxlar från en mängd olika leverantörer, inklusive Toyotas egen Toyota Racing Division (TRD). TRD gör både steg ett och steg två kameror för att komplettera din 22RE s uppbyggnad. Installation av kamaxeln själv är enkel, men det kräver avlägsnande av multipla motorkomponenter att få tillträde. Saker du behöver
TRD etapp två kamaxel
Assembly Lube
omfattande uppsättning handverktyg inklusive metriska set, skiftnycklar och uttag
Skruvmejslar
Breaker bar
Bucket

Visa fler instruktioner
1

Tappa ur kylvätskan genom att öppna petcock på kylaren, med hjälp av en hink för att fånga kylvätska. Haka av gasvajern och ta bort de fyra-ventil täcka nötter. Du kan behöva använda en skruvmejsel underifrån för att ta bort muttrarna. Ta justeringsbulten från distributören, dra sedan distributören ur blocket och ställ den åt sidan.
2

Använd en breaker bar med en 19mm bult att stänga den första cylindern till övre dödpunkt genom att vrida den harmoniska Balansblock bulten. Var noga med att stänga av balancer endast medurs för att säkerställa att du inte lossa bulten. Vrid tills markeringen på balansaxel är i linje med noll graders märket på oljepumpen.
3

bort kamaxeln lagerskruvarna i en korsmönstret genom att börja med den nedre vänstra först , sedan upp till höger sekund tills alla 10 bultar har tagits bort. Lossa varje skruv ett kvarts varv tills alla skruvar är lossade. Ta kammen tidskrifter "små intervaller också. När kamaxellager bultar och cam tidskriften bultar tas bort, kommer kamaxeln att vara gratis. Ta rockers från toppen av kamaxeln.
4

Lyft gamla kamaxeln upp och ut ur sitt läge. Ansök montering lube till de nya kamaxel lober. Installera cam tidskrifter åtdragning ner dem till 14 foot-pounds. Snurra kamaxeln för hand och kontrollera att den är ordentligt lubed. Sätt tillbaka rockers ovanpå kamaxeln. Sätt tillbaka huvudet, dra ner huvudet bultar ett kvarts varv åt gången i en korsmönstret tills varje skruv är vid 58 foot-pounds.
5

Re-installera kamdrev, dra sedan åt ner kammen bulten. Justera ventilerna och sedan installera om huvudet och fylla på kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87322.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.